Nickerie.Net, maandag 12 juli 2010


WK2010: Oranjekoorts in Nickerie

WK-koorts ook in Nickerie

Nickerie - De WK wordt ook intens beleefd in Nickerie. Slecht enkelen uit de horecasector hebben erop ingespeeld om echte WK fans die gezamenlijk optrekken, te accomoderen. Een van deze lokaties is Regency waar er een complete omtovering heeft plaatsgevonden. De WK hype op weg naar de grote dag blijft steeds heter worden.

Afgelopen dinsdag was het terras vol met Oranje fans waarbij velen gekleed waren uiteraard in de kleuren van Oranje. Terwijl de bal rolde via de grote flatscreen televisies op lokatie, werd ook veel gerste nat door de schreeuwige kelen naar achteren gewerkt om de stembanden te smeren. De spanning steeg steeds bij hachelijke momenten en de ontlading werd vooral in hoge decibellen omgezet bij de scores van het Nederlands elftal. De VuVuZeLa's hebben ook hun de weg weten te vinden naar dit westelijke district van Suriname het publiek kon dit goed merken. Bart Aarnoutse, een van de vele stagiaires in Nickerie heeft niks nagelaten om het samen met zijn crew zo gezellig mogelijk te maken. Hup Holland, Leve Holland werd steeds luid door de stembanden naar buiten gegooid en ontvangen door de vele deels verdoofde oorschelpen.

Het Nederlands elftal heeft voor de derde keer in haar rijke voetbalbestaan een finaleplaats weten af te dwingen op een Wereldkampioenschap. Ondanks het feit dat Uruguay strakker leek in de 2e helft, lukte het de Oranjespelers om hun Zuid Amerikaanse tegenstaander de das om te doen.Voor Oranje is het nu meer dan ooit pompen om op 11 juli met de wereldbeker trots terug te keren naar Schiphol. De WK hype onder de Oranjesupporters in Nickerie blijft doorgroeien in aanloop naarde finale op 11 Juli 2010. Nickerie.Net zal u de wk-indrukken uit het 'Cool West District' van Suriname zeker niet onthouden.

De Finale:

Het toegestroomde publiek was inmiddels verveelvoudigd en deze keer stond op het terras iedereen als een man achter oranje. De spanning was te snijden. Al gauw werd duidelijk dat Oranje met een zware tegenstander te maken had. Zowel de ontsnapping aan de kant van Spanje als aan de kant van Oranje waren tekenend voor deze finale dat de beker alle kanten kon opgaan. In de verlenging, enkele minuten voor het laaste fluitsignaal was het Iniesta van Spanje die de Oranjefans duidelijk maakte dat Spanje toch de betere ploeg was in deze finale en tot hun groot verdriet de beker meenam naar Spanje. 

Team Nickerie.net

Nickerie.Net

11-07-2010

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2010. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics