Nickerie.Net, donderdag 01 september 2011


Avond Tweedaagse Nickerie: 26-27 Augustus 2011

Met dank aan Asha Chaturie voor de fotografie.

Galerie Design: Akhiel Mahabier

Avond Tweedaagse Nickerie zorgt voor economische bedrijvigheid

De Avond Tweedaagse in Nickerie brengt veel bedrijvigheid in het district. Hotels en vakantiehuizen zijn vol geboekt. Dit jaar doen meer lopers mee aan de wandelmars, van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS). Het thema is: ‘Bewegen en Sporten is meten en weten’. Toch was de publieke belangstelling bij de start vrijdag ‘matig’.

Majorette groep Cupido bij de start van de Avond Tweedaagse in Nickerie.

Percy Olivieira, voorzitter van de BVSS, is best tevreden omdat het aantal deelnemers aan het groeien is. Belangrijk is dat het hoofddoel van de organisatie, om mee te werken aan een gezond volk, inhoud wordt gegeven, zegt Olivieira. Hij wijst erop dat bewegen immers een van de leefregels is voor goede gezondheid.

Aan de Avond Tweedaagse doen mee 16 groepen, 22 individuele en 5 lange afstand lopers uit Nickerie, Coronie en Paramaribo. De eerste dag is een route van Ī 13 km afgelegd door de straten van Nickerie. De grootste groep is van de VHP. Voorzitter Chandrikapersad Santokhi riep de Nickerianen tijdens een bezoek de vorige week op om meer te bewegen. Hier is gehoor aan gegeven. Vanavond wordt de wandelmars, die twee dagen duurt in Nickerie, afgesloten (Bericht NSS).


Majorette groep Cupido wint 'Avond Tweedaagse' Nickerie

De majorette groep Cupido is winnaar geworden bij de senioren van de 'Avond Tweedaagse' in Nickerie. Als tweede is geŽindigd de groep van het Streek Ziekenhuis Nickerie. De derde prijs ging naar de groep van ‘s Lands Hospitaal uit Paramaribo. De Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS) blikt tevreden terug op de wandelmars. De prijzen werden zaterdagavond na de mars, uitgereikt.

De winnaar van de wandelmars in Nickerie. Majorette groep Cupido.

Bij de junioren is winnaar geworden de padvinders groep Ashantie/Stanvaste van Nieuw Nickerie, terwijl als 2e en 3e respectievelijk is geŽindigd Wato Koro uit Wageningen en Sranang Bromki uit Paramaribo. Er waren twee bijzondere prijzen, ťťn ging naar VHP, terwijl de Melody Trendsetters brassband de tweede in de wacht sleepte.

De VHP kreeg eveneens een prijs als grootste groep met 75 deelnemers. De basketbal vereniging De Arend wist de themaprijs binnen te halen. Ook de jongste en oudste deelnemers kregen elk een prijs overhandigd. De jongste deelnemer was Leao Zeefuik, hij is 6 jaar en liep voor De Arend. De twee oudste deelnemers waren Annie Ravenberg en Henk Kieuw A Sen, beiden 77. Zaterdag, op de laatste dag van de wandelmars heeft de muziekkapel van het Nationaal Leger ook meegelopen (Bericht NSS).

Bronnen/Copyright  

Nickerie.Net/NSS/Asha Chaturie

29-08-2011

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics