Nickerie, woensdag 05 januari 2005  


Zaak vernietiging camera DBS-verslaggever nog niet opgelost

Nickerie - De politie van Nickerie is nog steeds bezig met het onderzoek van een zaak, waarbij een dure digitale fototoestel van DBS-verslaggever Danny Jibodh op 14 december 2004 is vernietigd. Jibodh, vroeg een vriend om sfeerfoto’s te schieten van de kerstdrukte op verschillende locaties, die hij als beeldmateriaal zou gebruiken bij publicaties.

Een Chinese zakenman, beter bekend als Ying Wang, die toevallig in de directe omgeving stond waar er gefotografeerd werd, liep boos met dreigende taal op de fotograaf af, waarna hij de digitale camera met een slag tegen de grond sloeg en vernietigde. Jibodh deed aangifte van deze laffe daad en de politie heeft de zaak nog steeds in behandeling. Nu Jibodh geen vervangend toestel heeft, kan hij zijn werk niet optimaal verrichten, waardoor hij financieel schade lijdt. Jibodh vraagt zich af bij wie hij zich kan melden om zijn financiële schade te claimen. De verslaggever is ondertussen verschillende malen bij de Gewestelijke Politie Commandant, Elfried Metroos, geweest om te informeren hoe zijn zaak ervoor staat.

Hem wordt steeds voorgehouden dat het strafrechtelijk dossier binnenkort afgerond zal worden. De verslaggever heeft dit voorval ook gemeld aan het bestuur van de Journalisten Kring Nickerie (JKN). De JKN vat dit zeer ernstig op en vraagt zich af of hiermee het werk van journalisten niet ernstig geschaad is. De organisatie probeert al het mogelijke te doen om herhaling van zulke voorvallen te voorkomen. De Nickeriaanse media zijn niet te spreken over de manier waarop het voorval in het openbaar heeft plaats gevonden. Just Vriesde van RTV vindt dit een regelrechte aanval op ons werk.

Dit is volgens hem de tweede keer binnen korte tijd dat een journalist aangevallen wordt. ‘In een democratisch land heb je persvrijheid, maar dit slaat echt nergens op.’ Hij vraagt zich af hoe dit verder moet. Politiecommandant Metroos deelde DBS mee dat hij het dossier van Jibodh deze week zal afronden en doorsturen naar het parket. Het parket zal dan verder moeten beslissen, aldus Metroos.

Shaam Karansingh

Bron:

Dagblad Suriname

,05-01-2005

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics