Nickerie, woensdag 05 januari 2005  


Politie streeft naar ordening illegale ‘back track’-route

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE — De politie van Nickerie streeft naar ordening van de illegale ‘back track’-route van en naar Guyana die over de Corantijnrivier plaatsvindt. In dat kader zal de politie binnenkort met alle betrokken instanties en in het bijzijn van de districtscommissaris van Nickerie, Hein Ramnewash, om de tafel gaan zitten om hiervoor oplossingsmodellen aan te dragen.

dWT foto / Beta Debidien:Reizigers, die via de ‘back track’-route uit Guyana komen, stappen uit. Eén van hen heeft enkele goederen meegebracht uit het buurland.-.De gewestelijke politiecommandant Elfriet Metroos zegt desgevraagd dat het momenteel een ondoenlijke situatie is op deze route. Volgens Metroos ligt het niet in de bedoeling om de mensen brodeloos te maken, maar wil de politie overzicht hebben in wat er gebeurt. Het is bekend dat via de ‘back track’-route heel wat smokkelarij plaatsvindt. Vaak genoeg komen ook criminelen van Guyana via deze route naar Suriname. Eén van de mogelijke oplossingen is het opzetten van een permanente post langs de Corantijnrivier, van waaruit de politie duidelijk overzicht heeft en de controle beter kan uitoefenen, oppert Metroos.

Deze illegale ‘back track’-route over de rivier baart niet alleen de politie van het district grote zorgen, maar ook de douane ondervindt er veel last van, zegt Rico Faria, chef van de Visitatiedienst te Nieuw Nickerie. Hij zegt er geen voorstander van te zijn dat mensen op deze route illegaal opereren. Volgens hem dient de regering er alles aan te doen om alle illegale praktijken terug te dringen. Via districtscommissaris Ramnewash zal de Faria de regering verzoeken de zogenaamde ‘back track’-route stop te zetten.

Om de illegale praktijken aldaar tegen te gaan, moet er een speciaal plan worden opgesteld, vindt Faria. Hij is van mening dat de verschillende gewapende machten, die de afgelopen dagen samen met de politie acties hebben ondernemen in het district, over kleinere en snellere boten moeten beschikken. Door deze boten in te zetten zal men in staat zijn de controle op de Corantijnrivier beter en frequenter uit te oefenen. Om een goed resultaat te behalen, zal de douane de samenwerking met andere gewapende machten consolideren in het district Nickerie.

 

Bron:
, 05-01-2005

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics