Nickerie, donderdag 06 januari 2005  


Politie start met voorlichting in Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE — De politie zal binnenkort van start gaan met een voorlichtingsprogramma dat uitgezonden zal worden via de plaatselijke radio en televisie stations van het district Nickerie. Het programma zal in het Sarnami en Nederlands via de radio te volgen zijn, zodat de mensen in de ver liggende polders ook bereikt kunnen worden.

Via de televisie zal de politie middels beeldmateriaal de kijkers tonen welke handelingen verricht moeten worden bij het maken van een bocht naar rechts. Dit onderdeel blijkt een probleem te zijn voor de fietsers en bromfietsers die meestal een groot gevaar vormen in het verkeer, zegt inspecteur Stenley Benschop hoofd van de afdeling Verkeer. "Er zijn ook heel wat bestuurders die zonder een rijbewijs met hun voertuigen op de wegen komen en voor gevaarlijke situaties zorgen. Met het verzorgen van de voorlichtingsprogramma wil de politie een stukje veiligheid in het verkeer benadrukken en de mensen ook bekend maken met de verkeersregels."

De programma’s zullen de eerste aanzet zijn van de politie om het rijgedrag van de bestuurders positief te beïnvloeden. In het afgelopen jaar heeft de politie ongeveer 400 aanrijdingen gehad. Een jaar daarvoor zijn 372 gevallen geregistreerd in Nickerie. Benschop constateert een stijging met 28 gevallen in het afgelopen jaar.

Volgens de inspecteur is gebleken dat de grootste groep mensen die betrokken zijn geweest bij de aanrijdingen, niet bekend waren met de verkeersregels. Onvoorzichtigheid van de bestuurders is de tweede oorzaak van de aanrijdingen en roekeloos rijden neemt de derde plaats in. Dertig procent van de aanrijdingen had voorkomen kunnen worden als de mensen bekend waren met de verkeersregels. De grootste groep die betrokken is geweest bij de aanrijdingen in het afgelopen jaar was wel in het bezit van een rijbewijs. "Er zijn ook een heleboel ‘verkeersterroristen’ die rondlopen in het district," zegt Benschop. "Deze groep moet aangepakt worden".

De politie heeft harde acties aangekondigd om het onverantwoord rijden van deze mensen te ontmoedigen.

 

Bron:
,06-01-2005

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics