Nickerie, donderdag 06 januari 2005

Jai Hanoeman wint topper van DWS

NIEUW-NICKERIE — Jai Hanoeman heeft dinsdag de topper in de tweedeklasse van de Nickerie Voetbalbond (NVB) met 4-0 gewonnen van DWS. Door deze uitslag liet DWS de kans aan zich voorbijgaan aansluiting te krijgen met de kopgroep. Jai Hanoeman daarentegen kwam door de winst in de top zes. Beide clubs hebben nu tien punten uit zes wedstrijden en delen de vijfde plaats.

Jai Hanoeman opende een zwaar offensief en zag dit binnen een kwartier uitmonden in een goal van Prediepkoemar Datadien (13') uit een voorzet van Moven Oha over rechts. Oha had toen zelf de kans te scoren toen hij oog-in-oog kwam met DWS-goalie Djagdies Datadien, maar hij schoot naast. Een tactische ingreep bij DWS waarbij het middenveld werd aangepakt, zorgde voor een verandering van het spelbeeld. DWS nam over en creëerde tal van kansen, maar de gelijkmaker bleef uit. De problemen werden groter voor Jai Hanoeman met de rode kaart van doelpuntenmaker Datadien wegens het slaan van een tegenstander.

Door een vroege doelpunt van Roberto Lakhai in de tweede helft nam Jai Hanoeman de strijd weer over. Rabindernath Soekhlall tilde hierna de stand naar 3-0 en Oha bepaalde de eindstand op 4-0. Vijf minuten voor het einde moest Amzad Mohamed Jousuf van DWS met een rode kaart het veld ruimen, waardoor beide teams de wedstrijd met tien man beëindigden.

In de eersteklasse behaalde Garuda een 3-1 overwinning op Pechaan. Monesh Khedoe bracht Pechaan na zeven minuten op 1-0, maar na slechts twee minuten bracht Garuda’s Jermaine Wonokarijo de stand in evenwicht. Door twee doelpunten van Dino Karijodikromo in de 61ste en 81ste minuut kon Garuda met de drie punten huiswaarts keren. Garuda’s Dennis Mahabier, die in de 46ste minuut kwam invallen, kreeg in de 71ste minuut de rode kaart.

Schema vandaag: Paighaam - Sparta (tweedeklasse), De Ster - Altantic (eersteklasse).

WSB hervat voetbalcompetitie

WAGENINGEN — De Wageningen Sportbond (WSB) zal zaterdag zijn voetbalcompetitie hervatten met de wedstrijden Guarani - De Ster en Arsenal - Dynamo. Voor zondag staan geprogrammeerd Bintan Merah - Vitesse en Flamingo - Tuna. Flamingo is koploper met zeven punten, gevolgd door Arsenal (6) en Vitesse (5). G. Sandvliet van Arsenal, J. Dada en P. Ronodimedjo van Bintan Merah voeren de topscorerslijst aan met elk vier doelpunten. De eerste ronde eindigt op 30 januari, terwijl op 5 en 6 februari eventuele inhaalwedstrijden gespeeld zullen worden. De verenigingen die hun inschrijfgeld en transferfee nog niet hebben voldaan worden eraan herinnerd dat ze zullen worden uitgesloten van de tussentijdse transferperiode.