Nickerie, vrijdag 07 januari 2005  


Volkswoningbouwproject van Pettenpolder onder water

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE ó Het Volkswoningbouwproject in de Mr.J van Pettenpolder in het district Nickerie is als gevolg van zware regenval van afgelopen dagen onder water gelopen. Vanwege het gebrek aan een goeie afwatering blijft het regenwater liggen op de wegen en woonerven. De lozingen zitten ook vol en kunnen het water niet verwerken. Het regenwater vormt gevaar voor de schoolgaande kinderen en anderen die gebruik maken van de wegen.

Gistermorgen vertoefde een kleine delegatie onder leiding van voorzitter Florence Patrick van het Volkswoningbouwproject op het commissariaat te Nieuw Nickerie om de aandacht te vragen van districtscommissaris (dc) Hein Ramnewash voor dit probleem. De voorzitter zegt vaker de overheidsinstanties erop gewezen te hebben dat bij een geringe regenval de kans bestaat dat alles onder zou lopen. In de afgelopen periode heeft zij de overheidsinstanties gevraagd om de infrastructuur van het project in orde te maken, maar tot op heden heeft men niet gereageerd. Dc Ramnewash beloofde een oplossing voor de bewoners en stuurde mensen van de bestuurdienst om ter plaatse te oriŽnteren.

Foto: Zo is de situatie bij het Volkswoningbouwproject in de Mr.J. van Pettenpolder. De wegen zijn onder water gelopen.Het blijkt dat ook het Zwembadproject last heeft van overtollig water. ParlementariŽr Carmelita Ferreira die heel bekend is in beide projecten zegt dat de regering met name de Ministeries van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Regionale Ontwikkeling bezig zijn naar middelen te zoeken om het Volkswoningbouwproject af te ronden. Ferreira hoopt dat in de komende periode de totale infrastructuur zal worden aangepakt waardoor de problemen voor altijd zijn opgelost. Ze merkte ook op dat de wegen in het Volkswoningbouwproject veel lager liggen dan de woonerven, omdat in de afgelopen tijd de aannemer die de woningen heeft gebouwd, klei heeft weggegraven en afgevoerd naar een andere bestemming. Intussen heeft Ferreira het betrokken ministerie gevraagd om deze zaak grondig te onderzoeken. Als het water te langer blijft liggen in dat project bestaat de kans dat er ziektes kunnen uitbreken, zegt Antonius Winter, hoofd van de afdeling van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) in Nickerie, omdat bij elke regenval de meeste privaten overlopen.

 

Bron:
,07-01-2005

 

 

WWW.NICKERIE.NET

Copyright © 2004. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics