Nickerie, donderdag 13 januari 2005

Zwaluw deelt koploperspositie in NVB-eersteklasse

NIEUW-NICKERIE Zwaluw heeft dinsdagavond in de eersteklasse van de Nickerie Voetbalbond een 4-1 overwinning behaald op Bintang Anjar. Door de winst wordt de koploperspositie met zeventien punten uit zeven wedstrijden gedeeld met Robinhood en de Politie Sportvereniging (PSV).

Zwaluw nam bij de rust een 2-0 voorsprong door doelpunten van Eric Kyte en Henk Godliep. Met twee treffers in de tweede helft maakte Kyte zijn hattrick compleet en bezorgde Zwaluw een riante 4-0 voorsprong. Reguillio Kadosoe redde in de 78ste minuut de eer voor Bintang Anjar.

In de tweedeklasse kwamen SDO en Spoednick niet verder dan een 1-1 eindstand. Eddy Manredjo opende de score in de 38ste minuut voor SDO, maar negen minuten voor het einde bracht Delano Doelkadir de stand in evenwicht. Kort daarna moest Spoednick met tien man verder nadat Maikel Kadir de rode kaart kreeg wegens natrappen. Een minuut daarna bezondigde teamgenoot Dylan Mohamad zich aan dezelfde overtreding en mocht ook hij gaan douchen. SDO heeft echter in de tijd die er nog restte geen voordeel kunnen halen uit de numerieke meerderheid.

Schema vanavond: Sparta - Jai Kisan (tweedeklasse); Sidoredjo - Prakash (eersteklasse).