Nickerie, woensdag 19 januari 2005  


Bevorderingen en wervingscampagne brandweer Nickerie

door Richenel Small

Nieuw Nickerie - Onlangs vonden er enkele bevorderingen plaats bij de brandweer  in het district Nickerie. Ook is de brandweer begonnen met een landelijke wervingscampagne begonnen om het personeelstekort op te lossen.

Bij de bevorderingen zijn vijf brandwachten 2e klasse bevorderd tot brandwacht 1e klasse, een onderofficier tot officier en een officier brandmeester 3e klasse tot brandmeester 2e klasse.

Ewald Kartowidjojo, Gewestelijke Brandweer Commandant (GBK) zegt dat deze bevorderingen op 30 december in Paramaribo hadden moeten plaatsvinden, maar dat vanwege de onderbezetting was besloten de manschappen niet te laten afreizen.  Speciaal voor de bevorderingsplechtigheid was naar Nickerie afgereisd hoofd brandmeester Pairi Sakiman.

De GBK deelde TIMES mee dat in verband met de onderbezetting bij de brandweer een sollicitatieprocedure op gang is gebracht. De eerste fase is afgerond, hetgeen inhield dat de sollicitanten zich met hun bescheiden moesten aanmelden in de kazerne. De GBK deelde mee dat er landelijk 900 personen hebben gereageerd, maar dat er slechts 60 personen geplaatst kunnen worden. Vanuit Nickerie hebben ongeveer 100 personen gereageerd op de sollicitatieoproep die enkele maanden geleden door de Brandweer Suriname via de pers is gedaan. Behalve de sollicitanten uit Nickerie zullen ook die van Coronie ontvangen worden, omdat dat district ook valt onder het gezag van de GBK.  De tweede fase zal bestaan uit een antecedentenonderzoek, een sporttest, een psychologisch onderzoek en een medische keuring, waarna de uiteindelijke selectie zal plaatsvinden. Daarna kan de opleiding van start gaan. De sollicitanten zullen na afronding van de opleiding worden ingezet in de districten Saramacca, Coronie en Nickerie.

 

Bron:
Suriname Times ,19-01-2005

 

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics