Nickerie, woensdag 19 januari 2005  


Verkeersongeluk met dodelijke afloop

door Richenel Small

Nieuw Nickerie - In twee weken tijd is district Nickerie opnieuw opgeschrikt door een verkeersongeluk met een dodelijke afloop. Deze keer was de heer D. Jiawan het slachtoffer die aan de  Soekramsinghstraat omstreeks kwart over acht uur ’s morgens op zijn bromfiets door een grijsgelakte Toyota Corona van achteren werd aangereden.

Huilende familieleden staan naast het lijk van de omgekomen bromfietser

Volgens een ooggetuige was de bromfietser op weg naar het werk en had bijna zijn werkplek bereikt. Hij wilde toen naar rechts afslaan om zijn bromfiets te parkeren en op hetzelfde moment werd hij van achteren aangereden en werd enkele meters meegesleurd door de auto, die met een grote snelheid kwam aangereden. De bromfietser overleed ter plekke. Zijn totaal vernielde bromfiets belandde aan de rechterzijde van de weg in een trens.

De auto kwam ongeveer 200 meter verder tot stilstand. De materiele schade aan het voertuig is vrij groot. Aangezien er geen remsporen zijn aangetroffen, mag worden aangenomen dat de chauffeur, een zekere H.R., niet heeft geremd. Hij is per ambulance afgevoerd naar het Streekziekenhuis van Nickerie en mocht kort hierna het ziekenhuis verlaten, waarna hij door de politie voor verhoor is opgebracht. Inspecteur Stanley Benschop -  souschef van Nickerie -  belast met het verkeer in dit district, vertelde aan TIMES dat het onderzoek in deze zaak nog niet is afgerond.

Wat is overgebleven van de bromfiets wordt door een vrijwilliger uit de trens gehaald

Uit het voorlopige onderzoek is vastgesteld dat de bromfietser waarschijnlijk een bocht wilde beschrijven en dat de autobestuurder met een grote snelheid reed, waardoor hij niet kon reageren op de actie van de bromfietser. Hoewel de chauffeur verklaarde in het bezit te zijn van een rijbewijs, was hij niet in staat dit ter plekke te overleggen. Door de politie is sectie gelast op het lijk, waarna het onderzoek kan worden afgerond.

De auto die de bromfietser aanreed kwam 200 meter verderop tot stilstand. De materiele schade is aanzienlijk.

Inspecteur Benschop is van oordeel dat het erg hard toegaat in Nickerie en hij houdt zijn hart vast voor wat betreft het rijgedrag van vooral bromfietsers in Nickerie. Met betrekking tot eerder aangekondigde verkeersvoorlichting, zegt Benschop dat de politie met medewerking van een lokaal televisiestation van start gaat en dat zeer waarschijnlijk gestart moet worden met het onderwerp” Wegen van gelijke rangorde”. Er moeten volgens Benschop nog folders verkregen worden vanuit Paramaribo, waarna men kan beginnen met de voorlichtingprogramma’s.

Bron:
Suriname Times ,19-01-2005

 

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics