Nickerie, zondag 23 januari 2005  


Malafide bushouders bedreigend voor particuliere lijndienst

door Richenel Small

Nickerie - De particuliere bushouders op de binnenroute Nickerie ondervinden veel last van malafide bushouders die illegale diensten op deze route onderhouden. Deze bushouders die zonder vergunning opereren betalen bovendien ook geen belasting en vormen een bedreiging voor de inkomsten van de bonafide bushouders. Er worden geen sancties tegen hen genomen – behalve een waarschuwing – waardoor ze steeds terugkeren.

Particuliere bushouders in Nickerie ondervinden veel last van malafide bushouders die illegale diensten onderhouden. Bijgaande foto geeft een beeld van geparkeerde bussen op de parkeerplaats op het marktterrein van Nickerie.

Coördinator Openbaar vervoer regio West –  Ronny Terhaar – zegt dat deze zaak al heel lang speelt. De illegale bushouders opereren met mini-busjes op de binnentrajecten in het district. “Passagiers prefereren de kleine busjes, omdat ze eerder gevuld zijn. De grote bussen hebben meer tijd voordat ze vol zijn”. zegt Terhaar. Maar ook de bushouders die de back track route onderhouden doen dat illegaal. Terhaar zegt hij dat vanwege de Caricomstatus tussen Guyana en Suriname dit beleid wordt gedoogd. De bushouders zijn echter van mening dat deze illegale chauffeurs vergunningsplichting onder controle van het ministerie moeten worden gesteld. “Ze betalen geen belasting en het is niet billijk dat ze dit traject mogen onderhouden zonder de verplichte jaarlijkse SRD 150 te betalen.

 

Illustratie back track route. Graphics:Team Nickerie.Net

Vanwege de slechte staat van de weg naar Southdrain verkiezen veel mensen eerder gebruik te maken van de back track –  een illegale route naar Guyana. De bushouders vragen voor vervoer naar de back track aanmeerplaats SRD 15 per persoon. Op deze route gaat het voornamelijk om bushouders uit Paramaribo.

Minister Castelen onderkent het feit dat het openbaar vervoer in Nickerie geordend en uitgebreid moet worden. Het ministerie heeft al een nieuw binnentraject goed gekeurd. Het gaat om een lijndienst binnen Coronie en Nickerie, die mogelijk Wageningen ook aan zal doen.

Bron:
Suriname Times./ Nickerie.Net ,23-01-2005

 

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics