Nickerie, dinsdag 25 januari 2005  


Eerste steenlegging NVB-kantoor in Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE Minister Guno Castelen van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) heeft zaterdag tijdens zijn werkbezoek aan Nickerie met het leggen van de eerste steen het startsein gegeven voor de bouw van een nieuw kantoor van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB). Bij deze gelegenheid waren ook aanwezig Ronny Terhaar, hoofd van het Ministerie van TCT in Nickerie, en Romeo Simons, directeur van het NVB, en zijn staf.

Castelen merkte op dat de afdeling Openbaar Vervoer in Nickerie zeer slecht gehuisvest is. Met de bouw van het nieuwe kantoor hoopt de bewindsman dat het jarenlange probleem van de huisvesting van het personeel grotendeels wordt opgelost. Volgens Simons, die de technische gegevens verstrekte, zal het gebouw een oppervlakte hebben van 50 vierkante meter, waarvan eenderde deel wordt bestemd voor de faciliteiten van de passagiers. De ruimte voor de passagiers zal worden voorzien met voldoende zitplaatsen en toiletten. De totale bouwkosten bedragen 10.000 US dollar. De minister van TCT is van mening dat met de bouw van het nieuwe kantoor ook de serviceverlening en de uitvoering van de werkzaamheden door het personeel zullen verbeteren.

Op de aannemer werd het beroep gedaan om de werkzaamheden binnen de gestelde termijn van een maand te laten uitvoeren, zodat de gemeenschap ook sneller over het gebouw kan beschikken. "Dit is de eerste stap, maar we zijn er nog niet," vervolgde de bewindsman in zijn korte rede. Hij gaf ook aan dat zowel in Nickerie als op de eindhalte in Paramaribo verbetering moet komen in de faciliteiten. Op deze locatie moeten de passagiers kunnen worden gehuisvest op zodanige wijze, dat ze bij het wachten op de bus bij slechte weersomstandigheden beschermd worden tegen zware regendruppels of sterke zonnestralen. Er is een beroep gedaan op het afdelingshoofd om straks na de oplevering de ruimte goed te laten onderhouden.

 

Bron:
,25-01-2005

 

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics