Nickerie, woensdag 26 januari 2005  


Recordhoogte padie-inzaai ontkracht pessimisme
 

Nickerie – De record-inzaai in het najaar spreekt pessimistische voorspellingen tegen. Dit meldt het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Ondanks minimale regenval, is tot 16 januari 2005 ruim elfduizend hectaren land ingezaaid. Dit is een record ten opzichte van voorjaar 2004. Van een dieptepunt is absoluut geen sprake.


Uit oppositionele hoek zijn lage inzaaicijfers voorspeld. Het beleid zou ‘niet stimulerend genoeg’ werken. “Als reden voor dit record geldt het op tijd instellen van de Wakaypompen, terwijl een deel van het achterstallig onderhoud van agrarische infrastructuur in de landaanwinningspolders duurzaam is aangepakt”, zegt Jagnanan Ganpat, LVV-coördinator regio west, tegenover Dagblad Suriname.
In de westelijke regio, Nickerie en Coronie, lijkt alles dan ook op schema. Volgens Ganpat is een andere reden de verlaging van de rentevoet van veertig naar achttien procent. Ook is de opkoopprijs gestegen tot acht dollar per baal. Sinds 1998 is een dergelijke prijs niet meer gehaald. De regering ziet meer heil in stimulering van een goede opkoopprijs, dan in het verstrekken van subsidie.

 

Bron:
Waterkant ,26-01-2005

 

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics