Nickerie, maandag 31 januari 2005  


Wie gaat weg en wie blijft er in VHP-Nickerie

Geplaatst: 31/01/2005

Nickerie - In het rijstdistrict Nickerie, dat eens een bolwerk is geweest van de politieke partij VHP, blijken de tijden te veranderen. De recente peiling geven de VHP, die deel uitmaakt van het Nieuw Front, voorlopig maar twee zetels, terwijl zij er nu vier hebben van de vijf in Nieuw Front-verband. DBS verneemt dat van de huidige drie VHP-parlementariėrs de kans er in zit dat twee niet meer gevraagd zullen worden, om zich beschikbaar te stellen op de kandidatenlijst.

Het gaat om Leakat Mahawatkhan en Mahabier. Matai het derde lid, is voorlopig niet in ongenade bij delen van de VHP-politieke achterban in Nickerie. Wel vindt men dat hij te zuinig is en heel zelden eigen middelen wil inzetten voor partijdoeleinden.

Een aantal namen worden thans genoemd in het rijstdistrict voor mogelijke kandidaatstelling namens de politieke partij VHP. De heren Ramjatan, Otto Dewanchan, Nirmal Badloe, Bindrabanpandey, Ganesh Laigsingh en Khodabaks, een broer van de ex-minister Khodabaks. Ook Kries Mahadewsingh die in het verleden het politieke veld heeft gemobiliseerd voor de VHP, behoort weer tot de actieve leden van deze partij. Ook zijn naam wordt genoemd als een mogelijke kandidaat vanwege zijn grote achterban in het rijstdistrict. Binnen VHP-Nickerie wenst men ook dat de VHP haar tweede positie terugkrijgt binnen het Nieuw Front. De VHP heeft tijdens de verkiezingen van 2000 de tweede plaats afgestaan aan de NPS, waardoor Carmelita Ferreira werd gekozen. De positionering was in Nickerie voor de VHP in 2000 de nummers 1, 3 en 5. Men heeft toen opgeroepen van beneden uit te stemmen waardoor de nummers 5, 1, 2 en 3 binnen kwamen. Gezien de gewijzigde omstandigheden op het politieke veld in Nickerie, is men niet meer zeker dat vier zullen binnen komen. Vandaar dat men terug wil naar de oude positionering van 1, 2 en 5. Men is de mening toegedaan dat indien het niet lukt, Carmelita Fereira (NPS) via de VHP zal binnen komen en de VHP zelf met een minder.

 

<

Bron:

Dagblad Suriname

,31-01-2005

 

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics