Nickerie, maandag 31 januari 2005  


Nickerie moet waardigheid terugkrijgen

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE — "Nickerie moet de waardigheid terugkrijgen die het district toekomt. Met de beschikbare ontwikkelingsmogelijkheden, vooral in de agrarische sector, zal er hard gewerkt moeten worden om het district haar plaats van weleer te geven. Daarbij zullen de jongeren een bijzondere rol moeten gaan vervullen om het doel te bereiken".

Foto: Het naambord van UPS-DOE is afgelopen zaterdagavond onthuld in Nickerie.Dat stelden verschillende sprekers afgelopen zaterdagavond bij de opening van het partijcentrum van UPS-DOE aan de Gouverneurstraat te Nieuw-Nickerie. Voorzitter Sheoradj Panday van de Unie van Progressieve Surinamers (UPS) merkte op dat de landbouwsector die tot één van de poten behoort waarop de economie van het district rust, nu op de intensieve care ligt. Volgens hem hebben geen van de vier Nickeriaanse Nieuw Front (NF) parlementariërs in de afgelopen vier en een half jaar iets terug gedaan voor de landbouwsector.

Ook de regering heeft nagelaten om de landbouwsector die ook de slagader is van het district, gezond te maken vindt Sheoradj Panday. De regering is niet in staat geweest zelfs Wageningen te redden die op één en ander manier op de veiling is beland. De voorzitter heeft de plaatselijke gemeenschap opgeroepen om straks bij de verkiezingen op 25 mei 2005 te kiezen voor daadkrachtige mensen die de combinatie UPS- DOE in huis heeft.

DOE-voorzitter Martin Schalkwijk vroeg zich af wat voor zin stabiliteit heeft als daarmee geen groei van de economie mogelijk is. Zowel Schalkwijk als ondervoorzitter Merelyn Bent van DOE wezen de aanwezigen erop dat diversificatie van de landbouw en een betere gezondheidszorg zaken zijn die weer een belangrijke plaats moeten innemen in het district. Zij moeten dienen als de eerste stap om de ontwikkeling van het district de grond te krijgen. Volgens de ondervoorzitter is de combinatie UPS-DOE de nieuwe hoopt voor Nickerie.

Marijke Djawalapersad haalde fel uit naar de huidige regeerders die volgens haar aan patronagepolitiek doen. Ze waarschuwde de regeerders die op kosten van de staat wekelijks naar het district komen om politiek propaganda te doen. De UPS-DOE zal straks afrekenen met alles wat fout gaat in het land vervolgde Dwalapersad. Ook zij is voorstander van verjonging van het regeerteam. Ze is van mening dat bij de huidige machthebbers de jongeren geen kans maken om zich verder te ontwikkelen, omdat ze gewoon geplaatst worden achter een bureau om het werk te doen, terwijl bij de UPS-DOE voor deze groep afgestudeerden heel wat mogelijkheden zal hebben. Vandaar dat ze ook een beroep heeft gedaan op de jongeren van het district om zich bij deze combinatie aan te sluiten en district Nickerie verder te helpen ontwikkelen.

 

<

Bron:
,31-01-2005

 

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics