Nickerie, dinsdag 01 februari 2005  


Nickerie heeft veel potentie voor toerisme

door Beta Debidien

29/01/2005

NIEUW-NICKERIE - Nickerie biedt bijzonder veel potentie voor de toerismesector. Vooral in het zuidelijk deel van het district, waar de verschillende vallen voorkomen in de Corantijnrivier, kan men zich gaan ontspannen. Ook het Bigi-Pangebied dat in het noordelijk deel van het district ligt, biedt veel ontspanningsmogelijkheden.

Deze opmerkingen maakte minister Guno Castelen van het Ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) tijdens zijn werkbezoek aan het district, het afgelopen weekeinde.

Volgens de bewindsman omvat het Bigi Pan-gebied een oppervlakte van ongeveer 68.300 ha. land en op zijn minst een even groot oppervlak aan zeewater. Streekbewoners en toeristen bezoeken dit gebied om te genieten van het veel voorkomende wild. De minister vindt dat dit gebied beter moet worden georganiseerd, zodat internationale toeristen optimaal gebruik kunnen maken van de ter plaatse beschikbare faciliteiten. Vorige week maakte ook voorzitter Soerindre Mungra van de Progressieve Politieke Partij (PPP) de opmerking dat Nickerie uitermate geschikt is voor de toerismesector. Hij noemde het Nanizwamp-gebied als potentieel toeristenoord.

De minister van TCT heeft aan de werkarmen van zijn ministerie inmiddels de opdracht gegeven om alle mogelijkheden op het gebied van toerisme in kaart te brengen. Er is ook gevraagd naar een overzicht van wat er precies gaande is op het gebied van toerisme in Nickerie. Op grond daarvan zal het ministerie te werk gaan. Uit een rapport dat de minister in handen kreeg, blijkt dat er een aantal reisbureaus is gevestigd in Nickerie. De bewindsman maakte er melding van dat Nickerie ook meegenomen is in het tweede toerismeprogramma van zijn ministerie. Wat de veerverbinding met buurland Guyana betreft, merkte Castelen op dat er een enorme stroom is van mensen uit het Caribisch Gebied. Uit de recente gegevens blijkt dat vijftig procent van de mensen die met de Canawaima het land binnenkomen Guyanees is. De rest beschikt over een andere nationaliteit. Dat geeft aan dat het toerisme aan het toenemen is in Nickerie.

Bron:
,01-02-2005

 

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics