Nickerie, woensdag 02 februari 2005  


COPPENAMEBRUG ZORGT VOOR AFNAME BINNENLANDS LUCHTVERKEER

door Ashley Lieveld

Nickerie - Met de bouw van de brug over de Coppenamerivier is het luchtvaartverkeer tussen Paramaribo en Nickerie afgenomen. Plannen die er waren om het regionaal luchtverkeer te stimuleren zijn hierdoor teruggezet.

Dit deelde Transportminister Guno Castelen TIMES mee op de vraag zijn ministerie heeft met het Majoor Fernandes Vliegveld te Zeedijk in Nickerie. Volgens de bewindsman is het luchtvaartbeleid erop gericht kleine maatschappijen toestemming te geven om regionale routes te onderhouden, zoals Barbados, Trinidad & Tobago. Gedacht wordt aan toestellen die 25 tot 30 personen per keer zouden kunnen vervoeren. In dit geval zou de wegen naar het vliegveld verbeterd moeten worden en zou ook de baan uitgebreid dienen te worden.

Castelen deelde verder mee dat er naast de Johan Pengel Luchhaven te Zanderij nog zes luchtvaartterreinen zijn in Suriname die bij beschikking als internationale luchthavens zijn geÔdentificeerd , waarvan het Majoo r Fernandes Vliegveld. Het ligt volgens de bewindsman in de bedoeling de luchtvaartdienst en de luchtvaartterreinen te verzelfstandigen, zodat ze net als de N.V. Havenbeheer en Telesur zelf investeringen kunnen plegen. Hij merkt in deze op dat de overheid vaak zit met beperkingen van financiŽle middelen. De bewindsman is van oordeel dat de maatschappijen verkeer moeten kunnen aantrekken door goede tarieven en diensten.

 

Bron:
Suriname Times ,02-02-2005

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics