Nickerie, woensdag 02 februari 2005  


UITGEDROOGDE BOMEN ZORGEN VOOR GEVAARLIJKE VERKEERSITUATIE

door Ashley Lieveld

Nickerie - Bewoners van Karang Anjar, Longmay en omstreken in het district Nickerie ondervinden erg veel last van de bomen langs de Fredericiweg die eind vorig jaar zijn vergiftigd. De bomen zijn nu helemaal uitgedroogd en het gevolg is dat er droge takken uit de bomen vallen en op het wegdek terecht komen.

Dit is volgens automobilisten ook voor hun een gevaar, omdat de droge takken op voorbij rijdende voertuigen terecht zou komen. Volgens de bewoners hebben zij reeds contact gemaakt met het ministerie van Openbare Werken, Sectie Nickerie en LVV Regio West om deze overheidsinstanties te wijzen op het ongerief dat door de uitgestorven bomen wordt veroorzaakt.

De bewonersj vertellen aan TIMES dat hem is medegedeeld dat zij zelf moeten zorgdragen voor het opruimen van de droge bomen. De bomen werden toentertijd vergiftigd door de genoemde departementen en als reden werd opgegeven dat zij de pas geasfalteerde weg kapot maken. Het gaat in deze veelal om vruchtbomen. De bewoners blijken ook bang te zijn voor het geval dat de bomen kunnen omvallen, terwijl er verkeer op de weg is.

DC Hein Ramnewash is met het probleem geconfronteerd, zegt aan TIMES niet op de hoogte hiervan te zijn, maar dat hij zo snel mogelijk mensen van de bestuursdienst zal dirigeren naar het betreffende gebied. Hij zegt de burgers gerust te stellen en is ervan overtuigd dat er een oplossing komt.

Foto (Richenel Small) : Vergiftige bomen aan de Fredericiweg in Nickerie zorgen voor een gevaarlijke situatie. Het komt regelmatig voor dat takken van de bomen vallen, maar ook het omvallen van de bomen is niet ondenkbaar.

 

Bron:
Suriname Times ,02-02-2005

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics