Nickerie, vrijdag 04 februari 2005  


Continuļteit Stichting Ocon in gevaar

door Beta Debidien

04/02/2005

NIEUW-NICKERIE - Stichting Ontwikkeling Clarapolder en Omgeving Nickerie (OCON) zal mogelijk in de komende dagen haar diensten moeten staken in het district Nickerie. Dat schrijft de stichting in een uitgegeven persbericht. Volgens OCON- voorzitter, Soerin Algoe, is de continuļteit van de stichting in gevaar vanwege het gebrek aan een eigen ruimte om activiteiten te ontplooien.

Stichting OCON is al enkele jaren bezig met de ontwikkeling van kinderen, jongeren en vrouwen uit de Westelijke polders. De stichting staat momenteel in een gebouw aan de Gemaalweg, waar gebruik kan worden gemaakt van de bibliotheek, computers, internetfaciliteiten, sociale en culturele activiteiten en tal van andere activiteiten die helpen bijdragen aan de ontwikkeling van de poldergemeenschap.

In de kleine ruimte die de stichting ter beschikking heeft, kan niet iedereen worden ontvangen. Om dit probleem het hoofd te bieden is een buitenlandse donor bereid gevonden om de kosten van een nieuwe en grotere accommodatie op zich te nemen. De organisatie heeft al geruime tijd een perceel aangevraagd bij de overheid om het gebouw te kunnen opzetten, maar zonder resultaat. "Na vele correspondentie met verschillende instanties is het de OCON nog steeds niet gelukt om aan een stuk terrein te komen", zegt Algoe. Vanwege het feit dat de stichting niet over een eigen terrein kan beschikken, heeft de donor bedreigd haar fondsen terug te zullen claimen. "Ook de huidige ruimte van waaruit de stichting haar activiteiten ontwikkelt, zal worden teruggevorderd", meldt Algoe.

De poldergemeenschap is niet te spreken over de houding van de overheid die niet in staat blijkt te zijn een stuk terrein toe te wijzen aan de stichting. De mensen uit de Westelijke polders zijn met een handtekeningenactie begonnen om op deze manier hun steun te betuigen. De organisatie maakt zich klaar om op dinsdag aanstaande een petitie aan te bieden aan districtscommissaris (dc) Hein Ramneash van Nickerie. De dc zal gevraagd worden om in deze kwestie te bemiddelen, zodat de stichting alsnog aan een lap grond kan komen om een eigen gebouw op te zetten in de Clarapolder.

Bron:
,04-02-2005

 

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics