Nickerie, zondag 06 februari 2005  


NPS start met politieke scholing in Nickerie

door Beta Debidien

05/02/2005

NIEUW-NICKERIE - De Nationale Partij Suriname (NPS) start vandaag met een cursus politieke scholing voor de jongeren, onderafdelingsbesturen en propagandisten van de partij in het district Nickerie. Volgens parlementariŽr Carmelita Ferreira wil de NPS haar leden op een verantwoorde manier het veld insturen. Deze politieke scholing zal de mensen in staat stellen de gemeenschap zover te krijgen om bij de komende verkiezingen in mei 2005 voor de NPS te kiezen.

De scholing wordt gehouden mede op verzoek van de jongeren. De activiteiten vinden plaats vanaf 4 uur namiddag ten huize van de parlementariŽr te Margarethenburg.

Het programma vervolgt op de zondag en wordt volgende week zaterdag afgesloten, zegt Ferreira. Vandaag zal Kortencia Sumter-Griffith ingaan op het onderwerp: De NPS, hoe zit die in elkaar?, terwijl Soenil Oemrawsingh het vraagstuk: 'Politiek -bestuurlijk binnen de NPS' en Stephanie Bram: 'De NPS en Gronduitgifte' zullen belichten.

Voor zondag staan op het programma het onderdeel: Politiek en Moraal binnen de NPS, dat behandeld zal worden door Wim Bakker en daarna zal Shantie Venetiaan de verkiezingen van 2000 evalueren. ParlementariŽr Arnold Kruisland (NF/NPS) zal volgende week het geheel afsluiten. Hij zal ingaan op het onderwerp: De Ideologie van de NPS. Volgens Ferreira volgt na elke uitleg een vragenronde waarbij de mensen de ruimte zullen hebben om te discussiŽren met de inleider.

Bron:
,06-02-2005

 

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics