Nickerie, zondag 06 februari 2005  


SARI verzamelt goederen voor Guyanezen

door Beta Debidien

05/02/2005

NIEUW-NICKERIE - Stichting Sarnam Nari (SARI) heeft gisteren een partij levensmiddelen en kledingstukken overhandigd aan consul-generaal Arlington Bancroft van Guyana in het district Nickerie. De overhandiging vond plaats op het consulaat van de ambassade te Nieuw-Nickerie. De inzameling van de goederen begon twee weken terug, nadat de consul-generaal via de plaatselijke media een beroep deed op de gemeenschap om de mensen in Guyana die getroffen waren door de overstroming als gevolg van hevige regens te helpen met goederen en kleren.

SARI-voorzitter Krieshna Bajnath nam hierna direct het initiatief en ging samen met andere bestuursleden aan het werk. Districtscommissaris (dc) Hein Ramnewash die ook aanwezig was bij de overhandiging, sprak van een prijzenswaardig initiatief van de SARI die in een zeer korte periode zoveel goederen heeft kunnen inzamelen. De dc vindt het een eer dat het district Nickerie als grensgebied de nodige hulp heeft kunnen bieden aan de Guyanese gemeenschap. Bij de overhandiging sprak Bancrot vol lof over de Nickeriaanse gemeenschap en het bedrijfsleven, die een bijdrage hebben geleverd. Namens president Bharet Jagdeo en de totale bevolking van Guyana bracht hij dank uit aan de personen die zich ingezet hebben voor de mensen die getroffen zijn door overstroming in zijn land.

Bancroft waardeerde ook het bijzondere werk van de stichting. Volgens hem hebben ook andere CARICOM-landen hun bijdrage en steun gegeven om de nood van de mensen in Guyana te lenigen. De consul-generaal zegt dat de situatie in zijn land aan het herstellen is maar er dienen zich nu andere problemen aan, zoals ziektes die de gezondheidssector kunnen schaden. Hij hoopt dat zijn land met buitenlandse hulp het hoofd kan bieden tegen de opkomende ziektes en plagen. De goederen zullen vandaag verscheept worden naar Guyana.

Bron:
,06-02-2005

 

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics