Nickerie, maandag 07 februari 2005  


Burgers ontstemd over aanpak van infrastructurele werken

 

Door Ashley Lieveld

Nickerie - "Verkeerde aanpak van zaken”. Geluiden van geďrriteerde burgers, die de laatste tijd veel gehoord worden over de wijze waarop met name infrastructurele werken door de overheid worden aangepakt. Momenteel is het ministerie van Openbare Werken (OW) Sectie Nickerie bezig trenzen op te halen op het Nationaal Project. De bewoners van het gebied zijn niet te spreken over het feit dat de regenperiode hiervoor wordt gebruikt.

Een beeld van een van de wegen waarover de hydraulische graafmachine is gegaan.

 “Niet dat we wij niet blij zijn met het ophalen van de trenzen, maar het zou altijd beter geweest zijn als de droge periode hiervoor was gebruikt,” vinden de gebelgde burgers. Door de zware regenval van de afgelopen periode verkeren de wegen al in een slechte staat. Doordat de sloten nu worden opgehaald met zware graafmachines die vaker op de weg moeten manoeuvreren, veranderen de wegen in een ware modderpoel.

Een bewoner van het gebied, die zegt zelf te zorgen voor onderhoud van het weggedeelte voor zijn huis, wond zich zo erg op, dat hij door anderen tot bedaren gebracht moest worden. 

Het Sectiehoofd van OW Nickerie, Harrychan Chotoe, verklaarde tegenover TIMES dat zijn ministerie inderdaad bezig is met het ophalen van trenzen op het Nationaal Project. Het is echter de bedoeling dat slechts waar de verstoppingen zijn wordt opgehaald. Dat zijn in de praktijk op de kruispunten waar de duikers zich bevinden en vuil zich heeft opgehoopt. Chotoe ontkent dat de sloten over de hele lengte van de weg worden opgehaald.

Bron:
Suriname Times ,07-02-2005

 

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics