Nickerie, dinsdag 08 februari 2005  


RO pakt infrastructuur Wageningen aan

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) zal binnenkort de infrastructuur van Wageningen structureel aanpakken. In dat kader zullen alle zandwegen van een schelplaag worden voorzien. Deze informatie verschafte parlementariėr Carmelita Ferreira (NF/NPS) desgevraagd aan de krant.

"De plaatselijke aanwijzing zal op 9 februari 2005 plaatsvinden, waarna de werkzaamheden binnen een maand van start zullen gaan", zegt de parlementariėr.

Volgens haar heeft de Stichting Machinale Landbouw (SML) onlangs het onderhoud van de infrastructuur van Wageningen overgedragen aan de overheid, en RO heeft dit op zich genomen. Ferreira denkt dat de werkzaamheden in fasen uitgevoerd zullen worden, omdat de kosten erg hoog zijn. Het ministerie zal ook de Duitsweg (in de omgeving van de brug) op Groot Henar rehabiliteren. Deze weg bevindt zich al jaren in een slechte staat. De aanhoudende regens hebben de weg onbegaanbaar gemaakt.

De overheid heeft in de afgelopen periode enkele projecten uitbesteed in het district. De werkzaamheden die in uitvoering zijn, ondervinden door het slechte weer stagnaties. Ook het Ministerie van Openbare Werken (OW) dat bezig is met enkele projecten in het district, kan niet optimaal werken. Enkele weken terug heeft minister Devanad Balesar van OW het startsein gegeven op Groot Henarpolder om de infrastructuur van het Tuinbouwproject te herstellen. Verder heeft RO op het programma staan de rehabilitatie van de Djakartaweg, Jokhoeweg, de Arnold Julenweg. Soebhaas Jairam, hoofd van de Civiel Technische Afdeling van het commissariaat, zegt dat het wachten is op gunstige weersomstandigheden om de werkzaamheden te hervatten. Uit veldonderzoek van Ferreira blijkt dat bepaalde wegen die door de overheid hersteld zijn in de afgelopen periode, ondanks de regen, in een optimale conditie verkeren. Alleen bij de Saminweg blijkt dat men niet meegewerkt heeft aan het onderhoud, waardoor de weg gedeeltelijk slecht is. Bij de oplevering van deze weg had Ferreira een beroep gedaan op de weggebruikers om het onderhoud op zich te nemen, maar het blijkt dat men zich niet heeft gehouden aan de gemaakte afspraken.

Bron:
,08-02-2005

 

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics