Nickerie, woensdag 09 februari 2005

PSV aan kop Nickeriaanse voetbalcompetitie

Door Richenel Small

Nickerie - Door een knappe overwinning op Zwaluw heeft PSV (Poltie Sport Vereniging) afgelopen zondagmiddag in het Nickerie Voetbal Stadion de leiding genomen in de Nickeriaanse voetbalcompetitie.

PSV won zondagmiddag de wedstrijd tegen Zwaluw. Ronny Karso probeert tussen aanvoerder Kenneth Young (nr. 2) en Erwin Nora van Zwaluw te gaan. Robby Fraser (nr 14) van PSV en verdediger Beck van Zwaluw kijken gespannen toe.

Zwaluw begon de wedstrijd goed en de bal bewoog zich voornamelijk op de helft van de tegenstander. Ondanks het duidelijke veldoverwicht van Zwaluw, scoorde PSV onverwachts. Bij de eerste goede aanval van PSV liep Milton Fraser op links goed door en gaf een achterzet die door de aanstormende Robby Fraser achter doelman Brian Rollings werd gekopt. Ook na dit doelpunt bleef Zwaluw het initiatief nemen en PSV moest zich concentreren op de verdediging. In de 29e minuut kreeg Zwaluw de beste kans om op gelijke hoogte te komen. Na een handsbal in het strafschopgebied, wees arbiter Rafi Mohamed naar de witte stip. Tot een ieders verbazing schoot Henk Godlieb de penalty hard over. Toch maakte Zwaluw de nog voor de rust de gelijkmaker. In de 40e minuut werd een snelle aanval uitgevoerd vanuit de linkervleugel en de speler Lloyd Hendriks stelde Melvin Blackman in de gelegenheid om te scoren. Deze maakte geen fout en bracht de ploegen op gelijke hoogte: 1-1.

In de tweede helft kwam PSV beter voor de dag en vooral het aanvallend spel van Carlos Detimo vanuit de rechtervleugel wierp vruchten af. Ronny Karso scoorde in de 55e minuut tussen en kluw van speler en bracht hiermee PSV op een 2-1 voorsprong. Een minuut hierna rondde Widjai Tjikhoerie een achterzet van Detimo af en vergrootte de voorsprong van PSV naar 3-1. De doelpuntenhonger van PSV was niet gestild, want de ploeg bleef de aanval opzoeken. Ronny Karso kreeg deze fase keer op keer droomkansen, maar hij faalde steeds weer. Kort voor het einde werd het zwoegen van Detimo beloond, toen hij vanaf een korte afstand hard inschoot en goalie Rollings voor de vierde maal de bal uit het doel liet halen (4-1).

Zwaluw geloofde toen niet meer in een beter resultaat en de wedstrijd was toen beslist. In de allerlaatste minuut werd Erwin Nora rood gekleurd door de arbiter, nadat hij liederlijke taal op het speelveld had gebruikt. Met deze overwinning van PSV staat de ploeg alleen op de 1e plaats van de Nickeriaanse kompetitie met 23 punten uit 9 gespeelde wedstrijden. Zwaluw staat nu op de 3e plaats met 20 punten uit evenveel gespeelde wedstrijden. Nummer twee op de standenlijst is Robinhood met 20 punten uit 8 wedstrijden.

Zeedijk verspeelt punten tegen Jai Hind
De ploeg van Zeedijk heeft een 2-1 voorsprong in de allerlaatste minuut van de wedstrijd uit handen gegeven en moest lijdelijk toezien dat tegenstander Jai Hind met een punt naar huis ging. In de wedstrijd die zaterdag gespeeld werd in het Nickerie Stadion, opende Jai Hind de score in de 31e minuut middels een doelpunt van de veteraan Moenipersad “Koedroe’ Kalapnath. Vijf minuten hierna maakte Raymond Ronosetiko voor Zeedijk gelijk, 1-1. Met deze stand werd er gerust.

Na de rust was de wedstrijd gelijkopgaand, maar trok Zeedijk langzaam de wedstrijd naar zich toe. Geheel verdiend werd daarom ook gescoord door Mitchel Dipopawiro en wel in de 72e minuut van de wedstrijd. Toen menigeen dacht dat Zeedijk de drie punten reeds binnenhad, sloeg het noodlot toe. Een heel onschuldige bal van Dinesh Kewal glipte door de handen van doelman Richard Soredjo, waarmee hij ook twee kostbare punten voor Zeedijk verspeelde.

De eerder op de dag gespeelde wedstrijd tussen Tornado en Jong DWS werd ruim gewonnen door de eerstgenoemde club. Ganesh Tahdil bracht zijn ploeg eerst op 1-0 en vervolgens maakte hij ook het tweede doelpunt, 2-0. Kort voor rust scoorde Faizel Rahimbaks en bracht Tornado op een 3-0 voorsprong. Na de rust en wel in de 65e minuut tilde Imraankhan Azadkhan de stand naar 4-0 en in de 84e minuut bepaalde Rizaam Sherali de eindstaand op 5-0.