Nickerie, donderdag 10 februari 2005  


VHP-loyalisten krijgen ‘occupanten’-complex

Geplaatst: 10/02/2005

Nickerie - De gezinnen op het wel bekende VHP-complex aan de Soekramsinghstraat in Nickerie zijn bereid om dit gebied te ruilen voor een ander woongebied.

Zij zullen volgens dc H. Ramnewash in aanmerking komen voor een ander woonperceel. De verhuizing zal pas plaatsvinden als de nodige infrastructuur en andere primaire zaken in orde zijn gemaakt door de autoriteiten. De gezinnen, waarvan enkele meer dan tien jaren daar wonen, zullen straks moeten verhuizen om zich elders te gaan vestigen en zichzelf wederom op te bouwen. Het ligt in de bedoeling dat het nieuwe woongebied ook nog wordt voorzien van elektriciteit en water. De toezegging aan de mensen dat zij SRD 1000,- zullen ontvangen bij verhuizing, is volgens enkele van de bewoners nog aan de lage kant. Eerder hadden de occupanten te kennen gegeven niet te zullen verhuizen wat er ook zou gaan gebeuren. Wanneer de verhuizing zal plaatsvinden is echter niet bekend.

De percelen moeten nog klaargemaakt worden. Het kwade bloed blijft nog in de mensen stromen en de vraag die ook blijft rijzen is of deze mensen ook nog hun stem zullen uitbrengen op de Nieuw Front-combinatie op 25 mei. Uit andere bronnen heeft DBS mogen vernemen dat het complex dat waarschijnlijk heel gauw weer onder beheer zal komen van de VHP, verdeeld zal worden onder partij loyalisten. Er zijn twee namen genoemd van VHP’ers die hier in Nickerie op dit moment de dienst uitmaken.

Danny Jibodh

Bron:

Dagblad Suriname

,10-02-2005

 

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics