Nickerie, vrijdag 11 februari 2005  


DC Ramnewash huldigt jubilarissen

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Districtscommissaris (dc) Hein Ramnewash van Nickerie heeft onlangs een aantal jubilarissen gehuldigd in verband met hun gouden- en diamantenhuwelijk. De echtparen Martosamie -Soekromo, Kromokarijo -Sarijo, Soehadi - Kartodirjo en Tobesarie - Atrisman vierden hun gouden huwelijk, terwijl de echtparen Soerokarso - Sadini, Sanwi - Kromodjemiko, Kartopawiro - Amattahir, Kasanpawiro - Sastropawiro, Ganesh - Ramcharan en Kromopawiro - Sanadikromo hun diamanten huwelijk hebben gevierd.

De dc noemde deze echtparen voorbeeldfiguren voor de samenleving. De echtparen hebben dwars door alle omstandigheden toch de kans gezien hun kinderen op een waardige wijze groot te brengen. Sommige van de kinderen bekleden nu hoge posten in de maatschappij. Hij deed een beroep vooral op de jongeren om het goede voorbeeld van deze mensen op te volgen.

Mevrouw Asinah Tingal bewoonster van Wageningen die op 1 januari haar honderdste jaardag mocht herdenken werd ook gehuldigd door de burgervader. De dc vertoefde vorig week zelfs op Wageningen om namens de president de honderdjarige te feliciteren en daarbij een enveloppe te overhandigen. Mevrouw Tingal is geboren in IndonesiŽ en kwam in 1925 naar Suriname om te werken en wonen. Samen met haar man heeft ze vijf jongens en twee meisjes gehad. Haar oudste zoon wordt binnenkort 80 jaar en de jongste is 57 jaar oud. Ze is slecht ter been, kan wel horen maar niet zien. Na aankomst in Suriname heeft ze op Hazard gewoond en vertrok later naar Paramaribo. Sedert enkele jaren heeft ze haar intrek genomen bij ťťn van der zonen op Wageningen. Vanwege de slechte financiŽle situatie op Wageningen heeft de familie geen groot feest voor haar kunnen organiseren. Mevrouw Tingal heeft twee kinderen die in Nederland wonen .Deze twee kinderen leveren ook een bijdrage aan het levensonderhoud van hun moeder.

<

Bron:
,11-02-2005

 

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics