Nickerie, vrijdag 11 februari 2005  


Politie lost diefstal op bij SML

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - De politie van Nickerie heeft in de afgelopen dagen een diefstal van een G-M vier cylinder dieselmotor opgelost bij de Stichting Machinale Landbouw (SML) te Wageningen. Volgens Gewestelijke Politie Commandant (GPC) Elfriet Metroos (foto) gaat in deze om een dieselmotor met een straatwaarde van tussen de 35.000,- en 40.000 US dollar.

 

Nadat afgelopen maandag door de leiding van de SML aangifte werd gedaan op het post te Wageningen, heeft de politie gelijk een onderzoek ingesteld, waarbij één verdachte in beeld werd gebracht. De politie heeft verder kunnen achterhalen dat de motor in de nacht van zondag op maandag uit het magazijn van de SML was ontvreemd.

Na zijn aanhouding heeft de verdachte bekend het feit te hebben gepleegd samen met de bewaker van het bedrijf. De hoofdverdachte heeft op die zelfde avond de motor met zijn eigen voertuig vervoerd naar Nieuw-Nickerie om verder te verhandelen. Na onderzoek heeft de politie de motor bij een industrieel ergens in Nieuw Nickerie teruggevonden. Het voertuig van de verdachte is ook in beslag genomen. Gebleken is dat de industrieel slechts 3.500 Surinaamse dollar had betaald voor de motor. De heler heeft tegenover de politie verklaard dat wanneer het bedrag niet terugbetaald zou worden door de hoofdverdachte, zou hij de motor als eigendom zou beschouwen. Dit verhaal klopte niet waardoor de politie de industrieel samen met de hoofdverdachte en de wachter in verzekering heeft gesteld.

<

Bron:
,11-02-2005

 

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics