Nickerie, zondag 13 februari 2005  


Poerwo Saliem en Derrick Fung Fen Chung maken goede start in Pate Smith Zangvogeltoernooi

Nieuw Nickerie - Op het Volksplein in Nickerie heeft de Zangvogel Bond Nickerie (ZBN) een aanvang gemaakt het Rojan “Pate” Smiths Toernooi 2005. Er wordt zowel in de rowtie als in twa-twa klasse gestreden om de hoogste eer.

 In Nickerie is bij regenachtig weer een aanvang gemaakt met het Pate Smiths Toernooi 2005. Jerry Amattahir (links) en Poerwo Saliem halen hun rowties van de trotstokjes, terwijl Rojan “Pate” Smiths (rechts), de man naar wie het toernooi is vernoemd, toekijkt.

Bij de rowties heeft  Poerwo Saliem een goede prestatie neergezet door met 49-0 te zegevieren over  Andre Kasanpawiro, waarmee de winnaar op de eerste wedstrijddag de hoogste score heeft gemaakt bij de rowties. In de rotie klasse zijn 24 vogels ingeschreven, terwijl bij de twa-twa 20 vogels meedoen. Ondanks wat motregen vonden alle geplande wedstrijden voortgang.

Andere uitslagen in de rowtie klasse:

Ronny Wirodikromo en Eno “Tjembre:” Williams kwamen niet verder dan 0-0. Middels het lot gaat Williams door in het toernooi, dat volgens het knock-out systeem wordt gehouden. De wedstrijd Ashok Sardha - Richenel Small eindigde ook onbeslist (0-0) en Ashok Sardha was bij de loting fortuinlijker en gaat verder. De andere vogel van Ashok Sardha zegevierde met 5-1 over Raymond Soeropawiro. Winston Banai ging met 0-42 ten onder tegen Saikoen Kasanwirjo, terwijl Manto Ronopawiro rivaal Tongku Agard met 8-0 versloeg.  Ook in de wedstrijd Jerry Ammattahir – Poerwo Saliem 2 werd er niet gefloten en middels het lot gaat Jerry over naar de volgende ronde.  Voor wat betreft de twa-twa’s zijn er drie wedstrijden gehouden. In de eerste ontmoeting versloeg Derrick Fung Fen Chung zijn tegenstander Alfons Wilezen kansloos met 48-0. Ook de 2e wedstrijd werd door Fung Fen Chung 2 gewonnen. Ditmaal ging hij met 44-29 langs Kasirin Sarmani.  In de laatste ontmoeting in deze klasse won Alfons Wielzen 2 nipt van Soenarmo Manredjo met 12-9. 

Het toernooi wordt op zondag 12 februari voortgezet met drie wedstrijden in de twa-twa en zes wedstrijden in de rowtieklasse.

Bron:
Suriname Times ,13-02-2005

 

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics