Nickerie, maandag 14 februari 2005  


Mahawatkhan laat zich niet omkopen door NDP

Geplaatst: 14/02/2005

Nickerie - VHP-parlementariër Leakat Mahawatkhan spreekt met klem tegen dat hij zal overstappen naar de NDP. Geruchten doen de ronde dat de volksvertegenwoordiger niet meer op de kandidatenlijst van het Nieuw Front/ VHP zal voorkomen en daarom de NDP verkiest als zijn nieuw politiek huis. ‘Onzin’, roept Mahawatkhan in een reactie tegenover DBS. ‘Het zijn knopendraaiers die denken en verwachten dat ik naar zo een partij ga.’

Hij verwijt partijgenoten die het eens zijn met zijn progressieve lijn binnen de VHP, hem met deze roddels zwart te willen maken bij de achterban. ‘Ook zijn er partijleden die enorm jaloers zijn op de populariteit die ik geniet en daarom graag zien dat ik vertrek uit de VHP.’ De volksvertegenwoordiger zegt geen enkele interesse te hebben voor een andere partij dan de VHP. Hij merkt op dat de tegenstanders van het Nieuw Front niet stil zitten, maar munt willen slaan uit het troebele klimaat rond de NF-onderhandeling. In 1996 is het de NDP gelukt drie VHP-parlementariërs van Nickerie over te kopen. ‘In 2000 hebben zij het ook geprobeerd en ook nu zijn ze weer bezig’, aldus de VHP- topper. Tot gisteren was het voor Mahawatkhan niet duidelijk of hij weer de VHP-kandidaat wordt in Nickerie, ofschoon het hoofdbestuur zaterdag hierover vergaderd heeft met enkele assembleeleden.

Mahawatkhan zegt niet te azen op een plaats in DNA, maar zal wel van zich laten horen indien het hoofdbestuur meent pajongwaaiers op de lijst te moeten plaatsen voor Nickerie. De volksvertegenwoordiger gaat ervan uit dat hij kan rekenen op de steun van een groot aantal kiezers. De cijfers van de recente IDOS-meting bewijzen dat, zegt hij op beslissende toon. Bij de laatste IDOS- peiling zo’n ander half maand geleden, is Mahawatkhan als beste politicus van de VHP uit de bus gekomen, gevolgd door Sharmila Mansaram-Mangal. Deze uitkomsten mochten echter op verzoek van Ramdien Sardjoe door de IDOS niet gepubliceerd worden, aldus Mahawatkhan. Verder zegt hij dat als het VHP-hoofdbestuur hem niet wil behouden, hij niet zomaar ontslagen kan worden en dat hij statutair geroyeerd moet worden. En mocht dit niet op gegronde reden gebeuren zal ik het altijd aanvechten, aldus Mahawatkhan.

Shaam Karansingh

Bron:

Dagblad Suriname

,14-02-2005

 

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics