Nickerie, maandag 14 februari 2005  


BVD wil teruggang landbouwsector een halt toeroepen

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE  - "De Basispartij voor Vernieuwing en Democratie (BVD) wil de sterke teruggang van de landbouwsector in het district Nickerie een halt toeroepen. Zij zal in combinatie met de politieke partijen de PPRS, KTPI en de DNP 2000 na een eventuele verkiezingsoverwinning op 25 mei 2005 inhoud daaraan geven".

Karan Ramsoendersingh

Dat zei hoofdbestuurslid Karan Ramsoendersingh van de BVD zaterdagavond tijdens een grote massameeting van de partij in Nickerie. Hij merkte daarbij op dat de hoge zelfmoordcijfers van de afgelopen dagen een gevolg zijn van de achteruitgang van de totale landbouwsector. Werkloosheid ziet Ramsoendersingh als tweede oorzaak van de zelfmoordgevallen in Nickerie. "Het kan niet zo doorgaan in het district, vandaar dat de BVD zich aangemeld heeft om Nickerie te helpen komen uit de blubber" vervolgde de oud-minister van Onderwijs en Volksontwikkeling.

Hij constateerde een complete verwaarlozing van de scholen in de verschillende polders en vooral de achteruitgang van de infrastructuur van het district. Volgens hem zal de BVD naast de landbouwsector ook naar andere mogelijkheden uitkijken om het district vooruit te helpen, waardoor de zelfmoordcijfers ook zal gaan afnemen. De BVD zal alles in het werk stellen om de jongeren die de ontwikkeling van Nickerie verder op zich moeten nemen, te accommoderen.

Partijvoorzitter Chan Gobardhan zei over Surland, dat het bedrijf door onderlinge strijd tussen de VHP en de PVF vernietigd is. Gobardhan beloofde de aanwezigen met eigen inspanning en uit eigen begroting, de rijstsector die tot één van de poten behoort waarop de economie van het district rust, gezond te maken waardoor de boeren in staat zullen zijn meer te produceren. Hij was niet te spreken over de achteruitgang van het district. Hij wees de aanwezigen op de 4,5 miljard Nederlandse gulden die als ontwikkelingshulp is gegeven aan Suriname, maar nooit aan duurzame projecten is besteed. Dharm Mungra hekelde het feit dat het Surinaamse volk en Rabin Parmesar misleid worden door de NDP. Om tot vice-president (vp) gekozen te worden moet volgens hem de vp-kandidaat tenminste 6 jaren lang onafgebroken in het land hebben gewoond en dat is niet het geval bij Parmesar.

 

Bron:
,14-02-2005

 

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics