Nickerie, dinsdag 15 februari 2005  


Kenneth Donk rekent op ondersteuning werkende klasse

door Eric Mahabier

Paramaribo - "De werkende klasse heeft voor mij de gelegenheid geschapen dat ik op het podium van de grootste partij van Suriname mag staan". Hiermee spreekt Kenneth Donk, nummer twee op de kandidatenlijst van de NDP in Nickerie tevens voorzitter van CLO Regio West, zijn erkentelijkheid uit voor de werkende klasse. Hij verwacht de volle ondersteuning van deze groep bij de komende verkiezingen. Donk: "De historische overwinning van de komende verkiezingen zal hier beginnen in Nickerie. De ondergang van de oude politiek zal hier in Nickerie ingeluid worden".

Donk stelt strijd te blijven leveren tegen het systeem van de patronage politiek en tegen de schandalige lonen die arbeiders in Suriname ontvangen. "Nadat u dagelijks uw huis hebt moeten verlaten om arbeid te leveren en u eind van de maand een loon ontvangt dat ontoereikend is om u en uw gezin te onderhouden". De politicus/vakbondsleider zegt de strijd aan te binden tegen corruptie en misleiding. "Wij kiezen voor het pad van de nieuwe Surinamer. Op dit pad gaan hart en liefde met elkaar samen". De politicus breekt ook een lans voor de vrouwen van Nickerie. Het doet hem pijn te constateren dat het op 8 maart 2003 geopende kantoor van een vrouwenorganisatie in Nickerie, de deuren kort daarna heeft moeten sluiten. "Dat hebben zij laten gebeuren omdat zij niet begrijpen dat er vrouwen zijn die dag en nacht tranen laten vloeien vanwege het huiselijke geweld dat de vrouwen wordt aangedaan en er geen instantie meer is waar zij zich kunnen wenden".

Volgens hem is het kantoor vanwege het ontbreken van financiŽle middelen zijdens het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BIZA) gesloten." Door BIZA werd toen beloofd dat er drie medewerkers in dienst genomen zouden worden voor deze vrouwenorganisatie. Deze belofte is nimmer gerealiseerd. Maar in verkiezingstijd nemen ze tientallen mensen op ministeries in dienst, ook al hebben zij niets te doen. Maar zij vergeten dat de vrouw de personificatie van de liefde is". Donk zegt vanuit de NDP bijzondere aandacht voor de werkende klassen en de vrouwen te geven.-.

<

Bron:
,15-02-2005

 

 

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics