Nickerie, woensdag 16 februari 2005  


Ex-directielid SML doet boekje open over wantoestanden in het verleden

door Ashley Lieveld

Nickerie - "Een vooraanstaande NDP’er heeft in de periode 1996-1999 een vriend aangetrokken als consultant, manager en directeur van de Stichting Machinale Landbouw, SML. Betrokkene had een salaris van 7000 US dollar en een onkostenvergoeding van 3 miljoen Surinaamse gulden, nu 3000 Srd. De 7000 US dollar werd door een staflid van de SML regelmatig gestort op een bankrekening in Trinidad."  Deze onthulling deed Klaas Polstra, ex directielid van de SML tevens top BVD’er van Nickerie, afgelopen zaterdagavond op een massameeting van de Basispartij voor Vernieuwing en Democratie, BVD, in het rijstdistrict.

Volgens Polstra bestond de taak van de consultant om een uittreksel te maken van een rapport over Wageningen dat in 1996 gratis was uitgegeven. Na de verkiezingen van 25 mei 2000 werd bij de SML een NPS’er als directeur benoemd terwijl de RVC bestaat uit een VHP’er als voorzitter en iemand van Pertjah Luhur als ondervoorzitter. Volgens het ex-directielid had de SML op 1 januari 1997 nog geen enkele schuld bij Manglie. De verkoop van het vee en de stalweide van Wageningen is gebeurd tijdens het NF tijdperk, hield Polstra de aanwezigen voor. Het zou volgens hem goed zijn om uit te zoeken hoeveel vee en grond aan de industrieel verkocht is en tegen welke prijs. Verder vraagt Polstra zich af waarom het aan Manglie verkocht is. De grote vraag is volgens hem “hoe en aan wie is het geld betaald?”

Aan de jongeren die op 25 mei a.s. naar de stembus gaan wilde de BVD’er meegeven dat hun ouders 20 jaar geleden om vier uur ‘s morgens uit hun huis moesten om in de rij te gaan staan voor een half liter spijsolie, een blikje sardien, uien etc. Hij vroeg zich af of dit het beleid is dat de NDP bedoeld te willen voeren.

Polstra pleitte voor een landbouwschool in Nickerie. “Geen padie-verbouwschool, maar een school waar vooral jongens en meisjes zich kunnen bekwamen in de landbouw en tuinbouw. Hierdoor kan er een halt worden toegeroepen aan jeugdwerkloosheid”, aldus Polstra. Op deze massameeting waren ook leden van het hoofdbestuur van de BVD aanwezig, zoals voorzitter Tjan Gobardhan, ondervoorzitter Shabier Ishaak, de secretaris Dharm Mungra en de topper Bies Mangal.

Bron/Copyright:

Suriname Times

,16-02-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics