Nickerie, zaterdag 19 februari 2005  


Commissie regulering backtrack route oriŽnteert zich

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Districtscommissaris (dc) Hein Ramnewash van het district Nickerie heeft zich gisteren samen met de commissie Regulering van de zogenaamde backtrack route georiŽnteerd op de locatie langs de Corantijnrivier.

Volgens de dc moeten de mensen dit bezoek niet zien als legalisatie. Het ligt wel in de bedoeling om binnenkort ordening te brengen in deze ongecontroleerde route. Er is een speciale commissie geÔnstalleerd, bestaande uit  vertegenwoordigers van de gewapende machten en de betrokken ministeries, die aanbevelingen zal doen over de aanpak van de zaak en over de lokatie van een controlepost langs de Corantijnrivier. De burgervader zei dat het Ďoverbekendí is dat deze route negatieve zaken meebrengt voor Suriname.

Tijdens de oriŽntatie hebben de commissieleden ook kunnen waarnemen dat de boten niet op ťťn lokatie aanmeren. De boten zullen in de toekomst op een speciaal daarvoor aangewezen plek moeten aanmeren om de controle te vergemakkelijken. Gewestelijke politiecommandant Elftiet Metroos, die ook deel uitmaakt van de werkgroep, keek in de richting van de criminaliteit. Hij zei dat in de afgelopen periode veel criminelen via deze weg van en naar Guyana zijn vertrokken. Komt er ordening, dan betekent het ook dat de politie in staat zal zijn de zaken beter te beheren. Samen met vertegenwoordigers van de andere gewapende machten hoopt Metroos dat de ordening van deze route heel spoedig een feit kan zijn.
"Voor het Nationaal Leger als grensbewaker is het ook van belang om te weten wat er langs de grenzen van Suriname gebeurt," geeft het commissielid kapitein Jerry van Fredrikslust aan. De ordening van deze route wordt verwelkomd door de booteigenaren. Ze hebben daarbij aangegeven dat er geen nieuwe mensen toegelaten moeten worden op deze route. Er moet geen chaotische situatie ontstaan bij de grens oversteekplaats. De booteigenaren hebben een beroep gedaan op de commissie om erop toe te zien dat de ordening een ordelijk verloop zal hebben.-.

 

<

Bron/Copyright:

,19-02-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics