Nickerie, zondag 20 februari 2005  


Vikram Patrick bezorgt BICC een overwinning op Flamingo met century score

door Richenel Small

Nickerie - Vikram Patrick heeft in de cricketwedstrijd gisteren gespeeld in het cricketstadion van Nickerie tussen BICC en Flamingo een century score geboekt. BICC won deze sleutelwedstrijd op zeer nadrukkelijke wijze, doordat de twee batsmen die er vanaf het begin aan bat waren de totale score maakten. Patrick maakte 113, terwijl zijn battingmate 37 runs had.

De Speler Vikram Patrick heeft op zaterdag (12feb05) 113 runs gemaakt voor zijn ploeg BICC, waarmee deze club de sleutelwedstrijd van Flamingo won. Rechts Patrick aan bat en links de 16 jarige wicketkeeper Rafiek Mohamed Ali

Bij de ontmoeting, die door de Cricket Bond Nickerie (CBN) een sleutelwedstrijd genoemd werd, won BICC de toss en stuurde Flamingo aan bat. Toen de laatste speler in de 40e over uit ging had Flamingo 165 runs op het scorebord staan. Hiervan zijn 52 gemaakt door Franky Hoesseinbaks, terwijl de 16 jarige Rafiek Mohamed Ali de schijnwerpers op zich gericht kreeg door 18 runs 'not out' te maken. Deze jeugdspeler fungeerde voor een belangrijk deel van de wedstrijd ook als wicketkeeper.

Met deze overwinning is BICC de enige ploeg zonder een verlieswedstrijd en de club is praktisch kampioen van Nickerie. De club heeft weliswaar nog een wedstrijd voor de boeg tegen Rabindernath Cricket Club (RCC), maar vanwege de krachtverhoudingen gaat men in cricketkringen er van uit dat niets meer mis kan gaan. Het kampioenschap van Nickerie geeft recht op het spelen tegen de kampioen van Paramaribo, de club Amar Shaktie, voor het kampioenschap van Suriname.

De club in de hoofdstad zit al enige tijd te wachten op het spelen van deze wedstrijd. Dat moment kan nog even op zich laten wachten, want op zondag 20 februari wordt in Nickerie eerst een andere competitiewedstrijd gespeeld tussen Ghandi en Jinah Boys. Ook een jeugdontmoeting wordt in het weekend en wel op zaterdag 19 februari gespeeld tussen Jeugd Ghandi en Corantijn Boys. De winnaar van deze wedstrijd is de jeugdkampioen van het westelijke district.

Bron/Copyright:

Suriname Times

,14-02-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics