Nickerie, zondag 20 februari 2005

Santos bindt Garuda aan de zegekar

door Richenel Small

Nickerie - In de voetbalcompetitie van de Nickerie Voetbal Bond (NVB) heeft Santos zaterdag 12 februari een krappe 3-2 overwinning behaald op de ploeg van Garuda. Beide ploegen hadden de punten hard nodig en hebben derhalve behoorlijk strijd hiervoor geleverd.

Delano Idris opende vroeg in de wedstrijd de score en bracht Garuda op een 1-0 voorsprong. In de 18e minuut was het Wendell Patterson die de gelijkmaker voor Santos scoorde. In de 37e minuut kwam Garuda weer op voorsprong middels een goal van de speler Romano Wonokarijo, 2-1. Drie minuten voor rust kwam Santos ook weer op gelijke hoogte middels een doelpunt van Clint Ost. Met de 2-2 stand werd er gerust. Kort na rust scoorde Earving Reumel (49e minuut) een doelpunt en later zou blijken dat hij de winnende treffer had gemaakt, want er werd in de ontmoeting niet meer gescoord. Santos heeft nu 16 punten uit 10 gespeelde partijen. Garuda heeft uit evenveel gespeelde duels 14 punten.

In de 2e klasse van de NVB is er zaterdag ook gevoetbald. Atlanta won overtuigend van Eekta met 4-0. De goals zijn gemaakt door Aroen Debidien en Rikkie Wiroredjo die elk twee goals voor hun rekening namen.

Overige sportnieuws:

Vitesse verliest verrassend in kompetitie van Wageningen

In de voetbalkompetitie van de Wageningen Sport Bond (WSB) heeft de ploeg van Dynamo op zaterdag 12 februari zeer verrassend gewonnen van Vitesse, de ploeg die op de tweede plaats staat in die kompetitie. Na negentig minuten voetbal wees het scorebord 5-3 in het voordeel van Flamingo. De ontmoeting tussen De Ster en Tuna eindigde onbeslist, 1-1. Op zondag werd de WSB kompetitie voortgezet met twee wedstrijden. Flamingo maakte geen fout tegen Guarani en won ruim met 6-1. In de tweede ontmoeting gespeeld tussen Bintan Mera en Arsenal vielen er in totaal 11 goals. Arsenal won met 9-2. De WSB kompetitie wordt in het komende weekeinde voortgezet met de volgende wedstrijden:

FORTIES WINT VAN NAPRO STARS IN VETERANENKOMPETITIE

Het is de ploeg van Forties gelukt om met slechts een goal te gaan langs Napro Stars in de veteranenkompetitie van Sportivo. In de wedstrijd, die op zaterdag 12 februari werd gespeeld werd op het voetbalveld “Het Park” in het distrikt Nickerie scoorde Perry Van Gennip de enige en winnende treffer. In de tweede ontmoeting zegevierde Sidoredjo met 2-1 over Garuda. Deze stand was bij de rust reeds bereikt. Voor Sidoredjo nam Frederik Jodiwongso beide doelpunten voor zijn rekening, terwijl het enige doelpunt van Garuda gemaakt werd Rudi Sanwaridie. Op zondag 13 februari zijn er twee wedstrijden gespeeld. De Ster en Paradise bleken tegen elkaar opgewassen te zijn en scoorden elk drie doelpunten. Bij de rust was de stand ook al gelijk, 2-2. De doelpunten van de wedstrijd zijn gemaakt door Dewanand “Johnie” Keolie (2x) en Mardjoekie Krompawiro voor De Ster, terwijl Parino Mangoentaroeno (2x) en Parimin Wongsonadi voor Paradise het net vonden. In de tweede wedstrijd won Zeedijk middels een sterke tweede helft met 3-1 van de Penitentiaire Ambtenaren Hazard (PAH). De ruststand was 1-1. Na rust scoorde Zeedijk nog tweemaal en won verdiend deze ontmoeting. De goals zijn gescoord door Radjkapoer Mohan voor PAH en Sanip Djamin, Ngadiman Karijoredjo en Egbert Ronomoeljo voor Zeedijk.