Nickerie, zondag 20 februari 2005  


Winston Banai maakt goede score in zangvogeltoernooi

door Richenel Small

 

Nickerie - De meest opvallende uitslag bij de zangvogelwedstrijden gehouden op zondag 13 februari op het Volksplein in Nickerie is de 51-2 overwinning van Winston Banai op Raymond Soeropawiro. De rowtie van Banai maakte hiermee de hoogste score in het Pate Smiths Toernooi 2005 dat nu gaande is.

 

Rowtie

In de rowtie klasse won Manto Ronopawiro met 1-0 van Stanley Resodikromo. De andere vogel van Banai verloor met 1-3 van Marlando Kartonidjojo, terwijl Ricky Wirodikromo overtuigend met 36-0 langs Raymond Soeropawiro ging. De 2e vogel van Wirodikromo verloor met 2-8 van Jerry Amattahir en in de laatste wedstrijd won Jerry Amattahir met 47- 0 van Stanley Resodikromo. Hiermee is de eerste ronde van de rowtie klasse afgerond en op zondag 20 februari wordt een aanvang gemaakt met de tweede ronde.

 

De navolgende vier wedstrijden staan dan op het programma op zondag 20 februari :
Eno Williams – Ashok Sardha 1
Ashok Sardha 2 – Salikoen Kasanwirjo
Manto Ronopawiro 1 – Poerwo Saliem
Jerry Amattahir - Manto Ronopawiro 2

 
Twa-Twa

In de twa-twa klasse waren er drie wedstrijden geprogrammeerd. De wedstrijd die ruime belangstelling genoot was die tussen de “oude cracks” Harry Cruden en Wilfred Tjon Atsoi. Beide zangvogeleigenaars waren enkele jaren gestopt met het meedoen aan wedstrijden, maar konden nu de drang om terug te keren in het wedstrijdcircuit niet weerstaan. Tjon Atsoi won de ontmoeting met 36 -22. Richenel Small won daarna met 8-0 van Ashok Sardha en in de derde wedstrijd ging Small roemloos met 0-11 tegen Roy Brown ten onder.
 

Op zondag 20 februari wordt het toernooi voor wat betreft de twa-twa ook voortgezet met een viertal wedstrijden.
Djahari Oemar – Derrick Fung Fen Chung
Alfons Wielzen – Harry Cruden
Soekardie Kartonidjojo – Wilfred Tjon Atsoi
Sham Hira – Percy Best

 

Bron/Copyright:

Suriname Times

,14-02-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics