Nickerie, vrijdag 25 februari 2005  


Politie vernietigt drugs in Nickerie

door Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - De politie van Nickerie heeft afgelopen dinsdag in aanwezigheid van officier van justitie mr Roy Elgin, een partij van 30,8 kilogram marihuana verbrand. Dit gebeurde in de omgeving van het crematieoord aan het Corantijnstrand.

Deze partij drugs is door de politie en de douane bij afzonderlijke acties in de periode tussen november van het vorig jaar en januari 2005 onderschept en in beslag genomen. In november en december wist de politie de hand te leggen op in totaal ruim 7 kilogram marihuana, terwijl de douane in januari van dit jaar een vangst deed van bijna 22,5 kilo van het verboden spul.

Bij de verbranding van de drugs heeft mr Elgin, die als vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie een oogje in het zeil hield, verklaard dat dit gebeurde op last van de kantonrechter. Het gebruik of zelfs het in bezit hebben van marihuana is een overtreding van de Wet Verdovende Middelen; dat is overal bekend. Toch zijn er lieden die het risico nemen het spul te gebruiken, omdat ze daaraan verslaafd zijn, of ten verkoop in bezit te hebben. Uit onderzoek blijkt dat velen in Nickerie marihuana gebruiken. Dit brengt heel wat marihuanagerelateerde diefstallen en andere criminele activiteiten met zich mee.
De officier van justitie merkte op dat de vernietiging conform milieuvoorschriften is geschied. Bij de verbranding worden bovendien behoorlijke veiligheidsmaatregelen getroffen. In Paramaribo worden strengere maatregelen getroffen, terwijl de beveiliging in het district Nickerie minder is, gegeven het feit dat er in het district een andere situatie heerst. Dat neemt echter niet weg dat er zodanige maatregelen worden getroffen dat de politie bij eventuele vergeldingsacties daar adequaat het hoofd aan kan bieden.
 

Bron/Copyright:

,25/02/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics