Nickerie, maandag 28 februari 2005  


Regering moet reageren op uitspraken Bouterse

Nickerie - Bouterse heeft tijdens een persconferentie het gehad over een operatie Fiscus. Hij heeft daarbij de opmerking gemaakt tegen Holland in de trend van ‘Holland brengt uw onderdanen niet in gevaar’. Carmelita Ferreira zei in een vraaggesprek met DBS dat de regering zeker moet reageren op deze ongenuanceerde uitspraak van Bouterse.

Foto: Carmelita Ferreira

Hij zou deze uitspraak hebben gedaan omdat hij zegt vernomen te hebben dat Nederlandse justitiële autoriteiten een zodanige gezag zullen hebben dat zij Surinaamse burgers kunnen ontvoeren. Ferreira zegt niet op de hoogte te zijn van zo een regeling. Volgens haar mag Nederland nog steeds geen Surinaamse staatsburgers hier komen arresteren anders was Bouterse al lang gearresteerd. De regering moet reageren op deze uitspraken want deze uitspraken van Bouterse worden ook waargenomen door Nederland en de wereld. Dit kan een negatief invloed hebben op onze relatie met niet alleen Nederland, maar ook met de andere landen waarmee Suriname relaties onderhoud.

Ferreira zegt dat het niet de bedoeling is dat wij aan Nederland hangen, maar de relatie is al niet goed en dat moeten wij niet verslechteren, is de mening van het assembleelid. Bouterse schrijft altijd zijn eigen scenario’s en wil daarmee de verkiezingen beïnvloeden. Kruisland reageert op deze uitspraak van Bouterse door te zeggen dat als men Bouterse wilde liquideren, hij al lang aangehouden zou zijn door Interpol. Maar deze regering zal het niet toelaten dat buitenlanders een Surinamer op ons grondgebied komen aanhouden, zegt Kruisland.

Er zijn grotere figuren die een hele legerbevolking hadden, die door Amerika werden gearresteerd en zijn beland in de Amerikaanse gevangenis. Bouterse heeft niet dat gewicht en de interesse dat hij denkt dat hij heeft. Kruisland zegt dat de uitspraken van Bouterse negatief werken op zijn presidentsschap. ‘Tijdens een politiek café in Krasnapolsky werd door Nede de vraag gesteld hoe er gereageerd zal worden als Bouterse president wordt.

De Nederlandse politicus antwoordde hierop dat als hij president wordt en hij in Nederland zou aankomen, dan zou hij niet naar huize van der Bosch gebracht worden, maar naar het huis van bewaring.’ Kruisland ziet de uitspraken van Bouterse als een politieke verkiezingsstunt om deze regering in een negatief dag licht te plaatsen en vind dat de media niet veel aandacht hoeft te schenken aan deze uitlatingen van hem.

Reita Madhuban

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,28/02/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics