Nickerie, woensdag 02 maart 2005  


Gandhi opnieuw jeugdcricketkampioen van Nickerie

NIEUW-NICKERIE - Gandhi is zaterdag voor de tweede achtereenvolgende keer jeugdcricketkampioen geworden van de Cricketbond Nickerie (CBN). De kersverse kampioen behaalde in haar laatste wedstrijd een makkelijke overwinning op Corantijn Boys.

Na het winnen van de toss besloot Corantijn Boys eerst aan bat te gaan. Hij kwam niet verder dan veertig runs in twaalf overs all out. Gandhi ging daarna aan bat en vergaarde de nodige aantal runs in tien overs en leed daarbij een verlies van slechts drie wickets. Eric Narine werd met negen runs topscorer bij Gandhi, terwijl aan de zijde van Corantijn Boys Avinash Soekhoe zes runs had. De prijsuitreiking zal geschieden na de afronding van de seniorencompetitie.
CBN-bestuurslid J. Nanhaykhan zegt dat maar drie verenigingen deel hebben genomen aan de jeugdcompetitie. Vanwege bijzondere omstandigheden maakte Flamingo de competitie niet af. CBN-voorzitter Niermalkoemar Badloe is niet tevreden over de competitie, omdat de participatie van de bestaande verenigingen in de jeugdcompetitie niet is wat het wezen moet. De bond doet er samen met de Surinaamse Cricketbond alles aan om deze tak van sport op een veel hoger niveau te helpen krijgen in het rijstdistrict. Badloe vindt daarom dat de verenigingen meer aandacht moeten gaan besteden aan de jeugd.
Bij de senioren ging de strijd zondag tussen Jinah Boys en Gandhi. Jinah Boys die de toss won en zelf aan bat ging, kwam in veertig overs tot een hoge score van 266 runs voor het verlies van zeven wickets. Nol Radjmangal werd met zijn 101 runs topscorer. Gandhi stelde teleur en kwam niet verder dan 76 runs in 27 overs all out.
Voor dit weekend wordt de competitie even on hold' gezet. Op het programma staan namelijk internationale cricketwedstrijden. Eshaan uit Nederland neemt het zaterdag op tegen United Cricketclub. De volgende dag is een selectie van Paramaribo de tegenstander van Eshaan
.

Bron/Copyright:

,02/03/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics