Nickerie, vrijdag 04 maart 2005  


Aanmeerplaats 'back track' medio maart operationeel

DC: geen legalisatie maar ordening

 

door Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - De verplichte aanmeerplaats, welke door de Commissie Ordening 'Back Track Route' is aangewezen, wordt 15 maart officieel in gebruik genomen. Het betekent dat de boten per die datum niet meer zullen aanmeren bij de Clara- en de Rijsdijksluis langs de Corantijnrivier, maar dicht bij de Hindoetempel aan het strand.

Deze mededeling deed districtscommissaris Hein Ramnewash van Nickerie gisteren tijdens een vergadering met de booteigenaren, die de Back Track-route onderhouden. Na deze datum zal de commissie bekijken hoe een controlepost ergens langs het Corantijnstrand op te zetten.

Ramnewash zegt dat douane en politie duidelijk zichtbaar moeten zijn om de zaak bij de nieuwe oversteekplaats te controleren. Er is afgesproken dat de booteigenaren zich houden aan de afspraak om tussen de gestelde tijden van 7.00 uur voormiddag tot 6.00 uur namiddag te varen. Wie zich niet aan de vastgestelde regels houdt, zal worden aangesproken.

Door de booteigenaren moeten alle veiligheidsmaatregelen getroffen worden, om de mensen op een veilige en rustige manier over te zetten. Vr de bespreking met de booteigenaren heeft de commissie een uitvoerig onderhoud gehad met president-commissaris Gilbert van Dijk en enkele leden van de raad van commissarissen (rvc) van de Canawaima Management Company. De rvc-leden wilden ingelicht worden over de plannen welke de commissie tracht uit te voeren ter ordening van de 'back track'. Ze hebben te kennen gegeven meer inzicht in de plannen te willen hebben, omdat er bepaalde zaken zijn waar het Canawaima-management bij betrokken zal worden.

Dc Ramnewash zegt desgevraagd dat er ook andere zaken zijn besproken en in place gebracht. De juridische kant van deze zaak moet ook bekeken worden vindt de dc. Daarnaast moet de bilaterale relatie goed in de gaten gehouden worden, waar het Ministerie van Buitenlandse Zaken een bijzondere rol van betekenis in zal hebben. De dc benadrukte dat door het treffen van bepaalde maatregelen deze route niet gelegaliseerd is, maar dat er ordening wordt gebracht in de hele situatie. De commissie wil erop toezien dat er in de toekomst er niet allerlei troep via deze weg Suriname wordt binnengebracht.
 

Bron/Copyright:

,04/03/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics