Nickerie, vrijdag 04 maart 2005  


Alfons Wielzen verrast in Pate Smiths zangvogeltoernooi

door Richenel Small

In het Pate Smiths zangvogeltoernooi dat nu gaande is in Nickerie, heeft Alfons Wielzen voor een absolute verrassing gezorgd door favoriet Derrick Fung Fen Chung in de twa-twa klasse te verslaan met 40-28.  Ondanks het verlies gaat de vogel van Fung Fen Chung als beste verliezer verder in het toernooi.

Voor de wedstrijden van zondag 27 februari bestond erg veel belangstelling. Derrick Fung Fen Chung had het in de 1e wedstrijd niet moeilijk, aangezien twee van zijn vogels tegen elkaar uitkwamen. De uitslag werd 15-0.  Wilfred Tjon Atsoi won daarna met 33-9 van de 2e vogel van Wielzen.  Soekardie Kartonidjojo won moeiteloos van Sham Hira met 48-0.  In dezelfde klasse ging Roy Brown met 5-2 langs Richenel Small.

In de rowtie klasse ging Marlando Kartonidjojo met 0-9 ten onder tegen Ricky Wirodikromo 1. Winston Banai maakte 51-0 tegen Jerry Amatahir 1. Hiermee evenaarde Banai de hoogste score van het toernooi die hij op 13 februari gemaakt had.  Jerry Amatahir 2 won uiteindelijk met 1-0 van Ricky Wirodikromo 2.

Op 6 maart staan in de rowtie-klasse de volgende kwart finale wedstrijden op het programma.

 

Voor wat betreft de twa-twa klasse ziet het programma er als volgt uit :

Bron/Copyright:

Suriname Times

,28-02-05

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics