Nickerie, maandag 07 maart 2005  


Canawaima gaat een oneerlijke concurrentie tegemoet

door Beta Debidien

Nieuw-Nickerie - "Met de ordening van de back track-route over de Corantijnrivier in het district Nickerie zal de Canawaima Management Company (CMC), die de veerverbinding via South Drain met Guyana onderhoudt, een oneerlijke concurrentie tegemoet gaan.

" Volgens president-commissaris Gilbert van Dijk staat het bedrijf op het punt te concurreren, maar niet op een illegale manier. Ondanks de ordening van de back track zullen de activiteiten langs de Corantijnrivier illegaal blijven, zegt hij aan dWT. Wat nu dreigt te gebeuren is, dat er een douane- en een immigratiepost wordt opgezet ergens op die locatie waar mensen kunnen uit- en instempelen. Er daar zal straks eenzelfde situatie ontstaan als bij andere legale oversteekplaatsen. Van Dijk gelooft niet dat dat ten goede zal komen van Suriname.

Hij was in het district Nickerie om te praten met districtscommissaris (dc) Hein Ramnewash en de commissie belast met de ordening van de back track. In dat gesprek is duidelijk geworden dat vanwege een aantal factoren het noodzakelijk is tot ordening over te gaan van deze route. Vooral als het gaat om mensen die ongecontroleerd de grens oversteken en de verhoogde drugstransport die via deze route plaatsvindt. Via deze weg worden ook goederen verhandeld zonder dat invoerrechten worden betaald. Deze situatie brengt inkomstenderving mee voor de staat. De dc gelooft niet dat de Surinaamse regering zal kiezen voor het legaliseren van de illegale oversteekplaats, maar wel voor het overzichtelijk maken, waardoor het grensverkeer te controleren is. Van Dijk herhaalt dat de slechte weg naar South Drain nog steeds een obstakel vormt, waardoor het bedrijf enorme schade lijdt. De regering is gevraagd om deze weg in orde te maken, zodat het bedrijf een eerlijke concurrentie kan aangaan met welk bedrijf dan ook.

Bron/Copyright:

,07/03/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics