Nickerie, dinsdag 08 maart 2005  


Mahawatkhan: NDP kan nooit alternatief zijn voor volk

Geplaatst: 07/03/2005

Nickerie - De NDP kan volgens Leakat Mahawatkhan, VHP- parlementariër, nooit het alternatief zijn voor het volk. In dit kader roept hij het kiezersvolk op zijn ogen goed de kost te geven en te onderzoeken wie er allemaal op de lijst komen van o.a. de NDP.

Foto: Leakat Mahawatkhan

Indien men van oordeel is dat het Nieuw Front (NF) heeft gefaald, moet men naar betere alternatieven uitkijken. Mahawatkhan reageert hiermee op de resultaten van de laatst gehouden opiniepeilingen van het IDOS, die op verschillende gebieden gunstig zijn uitgevallen voor de NDP. In tegenstelling tot wat anderen beweren, zegt hij wel geloof te hebben in de peiling, die een leidraad moet zijn voor politieke partijen. De peiling laat zien dat de verkiezingsjaren waarin de zwevende kiezers voor een belangrijke mate hun uiteindelijke stem toch op de traditionele partijen uitbrachten, voorbij lijkt. Ook de NDP en de VVV kunnen op stemmen van een belangrijk deel van de zwevende kiezers rekenen.

Zo scoort de NDP als partij met 18.3% het hoogst onder de zwevende kiezers in Paramaribo. In Wanica en Nickerie is het NF (16.1% om 19.7%), in Commewijne de VVV en het NF met beide resp. 21.1% en in Coronie de PALU met 50%. Tevens zien wij dat de NDP door 21% van de kiezers gezien wordt als de partij met het hoogste probleemoplossend vermogen. 18% noemt in dit kader het NF en 13% de VVV. De NDP wordt het best in staat geacht om het probleem rond de criminaliteit op te lossen en het NF als het gaat om het toeroepen van een halt aan de koopkrachtvermindering.

Mahawatkhan zegt zijn hart vast te houden, omdat indien de huidige trend zich continueert, de NDP als overwinnaar uit de bus zal komen en ons land daardoor geďsoleerd zal raken. Hij doet daarom een waarschuwing uitgaan naar personen die hiervan doordrongen zijn en toch Desi Bouterse als presidentskandidaat voordragen. ‘Het wordt een ramp’, beweert Mahawatkhan. ‘Zij zullen de eerste zijn die hun biezen zullen pakken’, zegt hij verder. ‘Zij hebben het land toen niet met machine geweren tot ontwikkeling kunnen brengen en verwacht ik nu ook niets anders.’ Dat een groot deel van de kiezers en m.n. de jonge generatie zich aangetrokken voelt tot de NDP, wijt hij aan politieke onkunde. Het Surinaams volk is volgens de VHP’er niet genoeg politiek bewust.

Sheila Mijnals

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,08-03-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics