Nickerie, dinsdag 08 maart 2005  


Openbare school Clarapolder 50 jaar

Geplaatst: 07/03/2005

Nickerie - Vrijdag herdacht de OS Claraschool in de Clarapolder te Nickerie haar 50-jarig bestaan. De school is ook pas gerenoveerd en ziet er fleurig uit. Ze heeft voor de renovatie ook een eigen bijdrage moeten leveren. Dit heeft zij kunnen bewerkstelligen door het organiseren van snoeppauzes en kleurkaarten acties.

Archieffoto O.S. Clarapolder - 2003

De renovatie heeft in totaal 132.000 SRD gekost. De bijdrage van de school bedraagt 50.000 SRD, terwijl het ander deel is gefinancierd door het bureau Micro Projecten voor een bedrag van 82.000 SRD. Het Bureau Micro Projecten heeft een bedrag van 5 miljoen Euro ter beschikking gesteld voor projecten in Suriname. Voor feestelijkheden vrijdag waren speciaal van Paramaribo afgereisd de ministers W. Sandriman en K. Raghoebarsing. Verder waren aanwezig de DNA-leden K. Matai en C. Ferreira, de onderminister Sozavo P. Kartosemito.

Het Bureau Microprojecten en de EU hadden ook hun vertegenwoordigers bij deze happening. De school heeft ook een naamsverandering ondergaan. Ze heet voortaan de O.S. Kisoensinghschool. De heer Kisoensingh is de initiatiefnemer geweest om de school te bouwen. Hij was het eerste schoolhoofd geweest van de O.S. Rambaran Mishre School in de Corantijnpolder.

Danny Jibodh

 

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,08-03-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics