Nickerie, vrijdag 11 maart 2005  


30 jaar Hakrinbank in Nickerie

Geplaatst: 11/03/2005

Nickerie - Op donderdag 17 maart zal het precies 30 jaar zijn dat de Hakrinbank in Nickerie is gevestigd. Filiaalhouder Ronny Mangala deelde desgevraagd mede dat dit heuglijk feit niet zomaar gepasseerd mag worden. De voorbereiding naar die dag loopt op wieltjes.

Behalve dat het personeel getrakteerd zal worden, zal de bank ook een voetbal- en slagbaltoernooi organiseren op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart op het Willemsplein. Er zal ook een 5 km trim- en wandelloop georganiseerd worden voor de Nickeriaanse gemeenschap. De bank heeft door de jaren heen een enorme groei gemaakt. In de tweede helft van de jaren ’90 waren er moeilijke tijden toen de rijstsector een domper kreeg.

Het is toch gelukt om de zaken goed op te vangen en andere markten aan te boren om de producten kwijt te raken. Hakrinbank’ filiaal Nickerie is het grootste filiaal van de bank en biedt vrijwel alle bancaire diensten aan. Mangala is na de heren Sadhoeram en M. Bharos de derde filiaalhouder. Het filiaal telt op dit moment 17 personeelsleden, die als team garant staat voor een goede en efficiënte diensverlening aan de klanten. Mangala zei ook dat er binnen korte tijd nog een ATM-machine van de bank elders in Nickerie geplaatst zal worden. Klanten kunnen via de bank ook gebruik maken van de P.O.S. faciliteiten om betalingen te doen. Ten aanzien van internet bankieren zei de filiaalhouder dat bedrijven in Nickerie nog niet zo internet minded zijn, maar dat hij wel een groei voorspelt voor de naaste toekomst. De bank is nu ook bezig haar parkeerhaven te verruimen.

 

Bron/Copyright:

Dagblad Suriname

,11-03-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics