Nickerie, dinsdag 15 maart 2005  


Hevige rukwinden kantelen Geeta Cafe

door Danny Jibodh

 

Nickerie - Afgelopen weekend heeft de kuststreek van Nickerie te maken gehad met regenbuien, die gepaard ging met hevige rukwinden. In de nacht van 13 op 14 maart heeft het Geeta-café te Zeedijk het loodje moeten leggen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

 

Dit historische café was jarenlang het ontmoetingsplek op de zeedijk. Vooral zondag's was dit café druk bezocht waarbij bezoekers naast drankjes ook allerlei lekkere hapjes konden kopen. Tijdens de renovatie van de zeedijk werd het café van de dijk verplaatst naar de overkant van de gelegen weg.

 

Er zijn verder geen noemenswaardige schade gemeld uit overige delen van het district.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

,15-03-2005


Rukwind veroorzaakt zware schade aan Geeta Café

Beta Debidien  (de Ware Tijd - 15/03/2005)

Nieuw-Nickerie - Hevige rukwinden hebben in de nacht van zondag op gisteren enorme schade veroorzaakt aan het gebouw waarin Geeta Café te Zeedijk in het district Nickerie gehuisvest was. De ravage voltrok zich tegen middernacht toen het weer plotseling veranderde en zware rukwinden opstaken uit de richting van de Atlantische Oceaan.

Buurtbewoners die het voorval hebben meegemaakt, vertellen dat de winden extra grote snelheden hadden en gepaard gingen met zware regenbuien. Het café dat geheel in hout was opgetrokken, kon niet op tegen de kracht van de zware rukwinden. De pilaren hebben het op een gegeven moment begeven, waarna het gebouw instortte. Belendende gebouwen liepen geen schade op. Toen het geval zich voor deed was de zaak gesloten, waardoor zich ook geen persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan. De schade die de eigenaar heeft geleden loopt zeker in de duizenden Surinaamse dollars maar was niet bereikbaar voor een reactie. Het oud Geeta Café was jarenlang de ontspanningsplek op de oude Zeedijk van het district Nickerie. Het café trok veel bezoekers uit zowel stad als district en was een trekpleister voor vele toeristen die de monding van de Nickerierivier bezochten. Het fungeerde ook als een tussenstop waar mensen bij elkaar kwamen om te genieten van een lekker hapje en drankje. Vanwege de renovatie van de oude Zeedijk enkele jaren terug werd het café, overgeplaatst naar de overkant van de Vuurtorenweg.

 

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics