Nickerie, dinsdag 15 maart 2005  


Occupanten VHP-blok weigeren bereidverklaringen

door Beta Debidien

Nieuw-Nickerie - Enkele occupanten in het district Nickerie hebben bij de uitreiking van de bereidverklaringen op het districtscommissariaat afgelopen zaterdag geweigerd hun stukken in ontvangst te nemen.  In ruil daarvoor zouden deze mensen in aanmerking komen voor een ander stuk terrein ergens in de Mr. J. van Pettenpolder.

In reactie vertelt de occupant Suniel Dayaram dat het bestuur van de VHP de gemaakte afspraken niet wil nakomen. Volgens hem was afgesproken dat de VHP de infrastructuur van het terrein in orde zou laten maken. Het terrein zou ook van elektriciteit en water voorzien worden. Intussen hadden de occupanten middels een brief een verzoek gericht aan het hoofdbestuur van de VHP, om de percelen waarnaar de mensen zouden verhuizen in orde te maken. Daarop zegt Dayaram echter geen reactie te hebben ontvangen van het hoofdbestuur. Dit gaf aanleiding om te weigeren de stukken in ontvangst te nemen. Twee personen hebben zaterdag wel hun bereidverklaringen in ontvangst genomen. Deze hebben tegenover dWT verklaard vertrouwen te hebben dat de partij de beloofde infrastructuur wel zal aanleggen.

Sardjoe zegt alle ondersteuning toe van de partij aan de mensen die een goede wil hebben en wel willen verhuizen. Maar anderen die kwaadwillend zijn en politiek willen bedrijven zullen een politiek antwoord krijgen van de VHP. Hij hoopt dat de mensen terugkomen op hun besluit en de bereidverklaringen zullen accepteren. De VHP-voorzitter deed alsnog een beroep op de anderen om hun verzoekschriften in te dienen ter verkrijging van een stuk terrein, daar hij niet weet wat na 25 mei 2005 zal gebeuren met de aanvragen.

Bron/Copyright:

,15/03/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics