Nickerie, dinsdag 15 maart 2005  


President Ronald Venetiaan: ‘Nickerie ruimschoots aan zijn trekken gekomen'

door Beta Debidien

Nieuw-Nickerie - "Als er een volledige beschouwing gemaakt wordt over de afgelopen regeerperiode 2000-2005 van het Nieuw Front (NF) regering, dan mag gezegd worden dat het district Nickerie ruimschoots aan zijn trekken is gekomen". Dat zei president Ronald Venetiaan afgelopen zaterdag bij zijn bezoek aan de Stichting Machinale Landbouw te Wageningen.

Volgens het staatshoofd blijft Nickerie de volle aandacht van de regering genieten. De president heeft de ministers alle ruimte geboden om te werken in het rijstdistrict. In dat kader is het district vaker bezocht door de regering. Venetiaan is van mening dat de beroepsgroep die in het district het meeste actief is, dat het karakteristiek is van die groep om de stem te laten horen en vragen, maar als er nagegaan wordt wat de regering gedaan heeft voor de bacovensector, de rijstsector en de Stichting Machinale Landbouw (SML), dan denkt de president dat Nickerie heel tevreden mag zijn.  De president onderkent dat er problemen zijn in de bacovensector en de rijstsector, maar die problemen liggen niet aan Suriname en aan de regering. Wageningen en andere delen van het district Nickerie die hebben met de schaarste middelen waarover de regering beschikt toch wel een uitstekende bediening gehad. Parlementsvoorzitter Ramdien Sardjoe deelt de mening van president Venetiaan mee en zegt dat er nooit eerder zoveel infrastructurele werkzaamheden zijn verricht in het district Nickerie als de afgelopen twee tot drie jaren. Ook hij onderkent dat het probleem van het district Nickerie ligt in de rijstsector.
Het is de taak van de regering om na te gaan wat de knelpunten precies zijn. Het is van belang dat de productie van rijst als productiefactor moet blijven en daardoor werkgelegenheid van bijkans 20.000 mensen worden gehandhaafd. Wat dat betreft zal de VHP in het verkiezingsprogramma voorzieningen treffen zei Sardjoe. De VHP zal volgens hem ook bevorderen dat het NF programma het beleid met betrekking tot behoud van de rijstbouw en van de agrarische sector en werkgelegenheid in deze sector moet worden gewaarborgd.

Bron/Copyright:

,15/03/2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics