Nickerie, zaterdag 09 april 2005  


Inbraak bij UPS-DOE partijcentrum in Nickerie

Nickerie - In de nacht van donderdag op vrijdag hebben dieven ingebroken in het partijcentrum van UPS-DOE aan de Gouveneurstraat in het centrum van de hoofdplaats van Nickerie.Via een zijwand van het houten pand hebben de dieven zich de toegang tot het gebouw verschaf en een computer, een tv en enkele kleine spullen meegenomen. Bovendien blijkt de politieke combinatie heel wat belangrijke stukken te vermissen, waaronder een machtiging afgegeven door de hoofdbesturen van de UPS en DOE in Paramaribo.

Harry Kisoensingh sluit niet uit dat het hier om een bewuste poging gaat om UPS-DOE op deze manier van deelname aan de verkiezingen af te houden. Het partijcentrum is wel voorzien van dievenijzer, maar er was geen wachter zegt de UPS voorman. Het gebouw is omringd door zakenpanden, die allemaal bewaking hebben."Als het een politieke actie betreft, dan kan ik onze tegenstanders meegeven dat ze absoluut niet op deze manier de combinatie UPS-DOE intimideren, want de combinatie heeft gezorgd voor een back-up", zei Kisoensingh.

De materiŽle schade is ongeveer duizend US dollar, maar de werkelijke schade is wel groter, omdat men gegevens opnieuw moet gaan invoeren en verwerken en dat vergt heel veel tijd. Wat de voorbereidingen naar de verkiezingen toe betreft is alles op schema, zegt Kisoensingh. De kandidaten en de papieren zijn ook in orde.

Op de vraag hoe hij denkt over het vertrek van Liaket Mahawatkhan uit de VHP zegt Kisoensingh dat in die kwestie veel onsmakelijke zaken naar buiten zijn gekomen die hem aan het denken hebben gezet. Wanneer een parlementariŽr harde beschuldigingen uit aan het adres van de vice-president dan vindt hij dat de regering en de Nieuw Front-top daar niet schouderophalend aan voorbij kunnen gaan. Volgens Kisoensingh moeten de beschuldigingen onderzocht worden zodat de vice-president eventueel van alle blaam te zuiveren.

 

Bron/Copyright:

,09-04-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright © 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics