Nickerie, zaterdag 09 april 2005  


SWM voert projecten uit in Nickerie

door Beta Debidien

09/04/2005

NIEUW-NICKERIE - De Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) afdeling Nickerie is bezig met het uitvoeren van tal van projecten in het district. Volgens Rudie Pawirodihardjo, diensthoofd van de plaatselijke afdeling van de SWM, ligt het in de bedoeling dat het bedrijf de drinkwatervoorziening in geheel Nickerie overneemt.

 Hij wees op de overname van de drinkwatervoorziening te Sidoredjo in Nickerie-West. In vergelijking met ongeveer twee jaar geleden, is de watervoorziening in dat gebied nu volledig hersteld. De waterdruk is daar zodanig opgevoerd dat men geen gebruik meer hoeft te maken van hydroforen. De SWM heeft ook alle leidingen in dat gebied verbeterd, zegt hij. Wat nog gedaan moet worden is dat de mensen hun binnenhuisinstallaties moeten verbeteren. Dit omdat men in de meeste gevallen gebruik heeft gemaakt van PVC-buizen wat volgens de voorschriften van de SWM niet mag. Het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft bij de SWM er ook op aangedrongen om de watervoorziening van Wageningen over te nemen.

Bij elke overname is het ook gebruikelijk dat de plaatselijke verbruikers gevraagd wordt om hun vastrecht te betalen, zodat de SWM met die bijdrage bepaalde voorzieningen kan treffen. Momenteel is de SWM bezig achter het waterdistributiestation te Nieuw-Nickerie meer bronnen aan te boren met het doel om de kwaliteit van het drinkwater verder te verbeteren.

Aan de hand van de resultaten van de boringen en de kwaliteit van het water, zal het bedrijf binnen afzienbare tijd besluiten al dan niet in Nieuw-Nickerie te investeren, of uit te wijken naar de Europolder waar water van een goede kwaliteit aanwezig is.

Om het water naar Nieuw-Nickerie te brengen zal de SWM veel meer moeten investeren dan in Nieuw-Nickerie zelf. Zo zal om het water van de Europolder te transporteren, een 12 km lange transportleiding gebouwd moeten worden, terwijl in de Europolder ook een pompstation zal moeten worden opgezet.

De SWM heeft in de afgelopen periode ervoor gezorgd dat in het kader van de uitbreiding van Nieuw-Nickerie ook die gebieden van drinkwater zijn voorzien.

 

Bron/Copyright:

,09-04-2005

WWW.NICKERIE.NET

E-mail: info@nickerie.net

Copyright 2005. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics